Samsun Milletvekili ve Bağımsız Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Samsun’dan tek bağımsız aday olmasına ve pusulanın sonunda yer alan bağımsız aday bölümünün siyasi partilerden bir şerit ile ayrılmasına rağmen kendisine yarım sütun ayrılmasına yaptığı itirazların Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından ret edildiğini ve konuyla alaka Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunduğunu duyurdu.

Usta, sosyal medya aracılığıyla şu açıklamayı yaptı

“Kıymetli Hemşehrilerim, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Samsun'dan tek bağımsız aday olmamıza rağmen oy pusulasında yapılan haksızlıklara ilişkin Yüksek Seçim Kuruluna (YSK'ya) yaptığımız itirazlar reddedildi. Bugün, bu konuyla alakalı Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvurumuzu yaptık. Oy pusulasında bağımsız adaylar bölümü siyasi partilerden bir şeritle ayrılmasına rağmen ve Samsun’dan tek aday olmamıza rağmen bize yarım sütun ayrıldı.

İlk itirazımızı pusulaların basım aşamasında yaptık. Fakat itirazımız YSK tarafından reddedildi. İkinci itirazımızı, tek aday olduğumuz bağımsız aday bölümünde Erhan Usta yazısının altındaki boşluğa vurulan oyların geçerli sayılması yönünde oldu, YSK açıklayıcı bir cevap vermeden genelge değişikliği gerekir diyerek sağlıklı bir cevap vermedi. Konuyu Anayasa Mahkemesine taşımak durumunda kaldık. Seçim günü oylarımızın heba olmaması için dikkatli bir şekilde BEYAZ PUSULADA MÜHÜRÜ ERHAN USTA YAZISININ ÜSTÜNDEKİ YUVARLAĞA VURALIM. Bunu lütfen bütün akrabalarımızı, arkadaşlarımızı uyaralım. Desteğiniz için teşekkür ederiz.”

Editör: TE Bilişim