Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan’ın savaş suçu işediğini belirterek, Gence’ye yapılan saldırıyı terör eylemi olarak gördüklerini vurguladı. Azerbaycan Başsavcı Kamran Aliyev ise Gence’ye yönelik saldırı hakkında savaş suçları soruşturması başlattıklarını açıkladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan’ın ateşkesi bozarak Azerbaycan’ın Gence kentine düzenlenen saldırı sonrası bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Hacıyev, gazetecilere yaptığı açıklamada Ermenistan’ın savaş suçu işlediğini belirterek, “Ermenistan tüm süreci daramadığın edip gerilimi yükseltme politikası izliyor” dedi.

Öte yandan Azerbaycan Başsavcı Kamran Aliyev, Gence’ye yönelik saldırı hakkında savaş suçları soruşturması başlattıklarını açıkladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev’in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Biz bunu terör eylemi gibi değerlendiriyoruz. Ermenistan cephe sahasında uğradığı kayıpları telafi etmek için bu gibi saldırı düzenliyor. Uluslararası toplumu bu vandallık ve barbarlığı kınamaya çağırıyoruz. Ermenistan bir taraftan barış istiyor, yalvarıyor, diğer taraftan masum insanlara saldırıyor.

Ermenistan'ın askeri hedefleri darmadağın edildi. Dağlık Karabağ'daki hadrut kasabasını ve birkaç köyü işgalden kurtardık.

Azerbaycan, silahlı kuvvetlerine ve sivil halkına karşı saldırılar devam ederse Cenevre Sözleşmesi ve uluslararası hukuk temelinde meşru hedefleri karşı eyleme geçme hakkını saklı tutuyor.

Azerbaycan silahlı kuvvetleri saşal alanında Ermenistan'ı barışa mecbur etmek için meşru hedefleri vuruyor.

Silah bırakanlara ve sivillere Cenevre Sözleşmesi çerçevesinde insani koridor açmaya hazırız.

Bu saldırılardan sonra ateşkesin hangi esaslarla korunması şeklinde ciddi sorunlar var . Aateşkes bozuldu. Ermenistan'a ne derece güvenilir. Ermenistan tüm süreci daramadığın edip gerilimi yükseltme politikası izliyor.

Dışişleri Bakanlığımız saldırı hakkında AGİT eş başkanlarına bilgi verildi. Ateşkes takvimi yok. "

Editör: TE Bilişim