Türk Ocakları Genel Merkezi, Irak Türkmen Cephesi lideri Erşat Salihi’nin görevden ayrılması ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'Türk' adının Türk Halk Müziği korolarından çıkarılması kararıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada Erşat Salihi’nin karşılaştığı muamelenin Türk milletinin maşerî vicdanında kabul görmeyeceği belirtilerek; “Papa’nın Irak ziyaretinde, “Kuzey Irak Bölge Yönetimi”nin bastırdığı hatıra paradaki küstahlığı sergileyenlerin hedefleri ortadadır. Böyle bir siyasi ortamda, Erşat Salihi gibi Türkiye’den yana tavrı açık bir Türk milliyetçisinin desteklenmesi, millî bir görevdir. Irak Türklüğünün millî kimliğini koruma mücadelesinde duruşu ile liderlik görevini başarı ile yürüten Erşat Salihi’nin karşılaştığı muamele, Türk milletinin maşerî vicdanında kabul görmeyecektir.” İfadeleri kullanıldı.

BİR TEPKİ DE BAKANLIĞA

ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Türk Halk Müziği korolarının isimlerindeki “Türk” kelimesinin çıkarılması kararına da tepki gösteren Türk Ocakları genel merkezi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Kamuoyu vicdanında kabul edilemez bir değişikliktir. En kısa sürede bu hatalı karardan dönülmesini ümit ediyoruz.” denildi.

İşte o açıklamalar:

Editör: TE Bilişim