Programda ‘Siyaset ittifakları, ihanet midir? konusu ele alındı.
AK Parti - MHP ittifakı ile CHP - İYİ Parti ittifakları ne kadar doğru?  Sorularının cevabı arandı.

“İçerdekilerde Tövbe etti serbest bırakılsın”

Yazar Ertuğrul Kalafat konuşmanın bir bölümünde FETÖ’nün araştırılması için soru önergeleri verildiğini bunun Ak Parti ve MHP oyları ile reddedildiğini söyledi. İsmail Türk ise bunun bir siyaset olduğunu ve birlikte hareket etmenin normal olduğunu açıkladı. Türk konuşmasına şöyle devam etti ‘Siyaset var orda, rol kapma telaşı var.’ Dedi. Ak Parti içerisindeki FETÖ’cü lerin olduğunu ama bunların Allah bizi affetsin, Milletimiz bizi affetsin dediğini hatırlatan Türk, Tövbe ettiklerini söyledi.
Yazar Ertuğrul Kalafat ise bu Tövbe etmelerinin bir şey ifade etmediğini ve hatta içerdeki FETÖ’cülerin de Tövbe ettiğin bu mantıkla serbest bırakılmaları gerektiğini söyledi.

HDP Ankara’da Mansur Yavaş’a oy vermedi

Ertuğrul Kalafat HDP’nin İYİ Parti ile ittifak ettiğine inanmadığını söyledi. İstabul seçimlerinde HDP’nin aday çıkarmadığını ifade eden Kalafat, HDP oylarını İmamoğlu’na verildiği söyledi.
İsmail Türk ise bunun üzerine, bu ittifak içerisinde İYİ Parti’nin İBB adayı olsaydı HDP oy vermez miydi diye sordu. Kalafat bu soru karşısında şu ifadeleri kullandı ‘Ankara’da Mansur Yavaş’a Kürtler oy verdi. Ama HDP’liler oy vermedi. Buna inanmıyorum. İYİ parti Genelbaşkan yardımcıları açıklama yaptı. ‘Biz HDP’nin olduğu yerde olmayız’. Bundan sonraki süreçte de CHP kendisini düzeltmezse CHP ile ipleri kopartırız dediklerini söyledi.

İSMAİL TÜRK'ÜN YOUTUBE KANALINA ABONE OLUNUZ
 

Editör: TE Bilişim