Elazığ depremi konusunda yaklaşık 3 ay önce uzmanları uyaran açıklamalarda bulunan Naci Görür yeni yerleri işaret etti. Yeni depremler konusunda bir kez daha uyarılarda bulunan Görür özellikle Erzincan ve İstanbul'u işaret etti.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6,5 büyüklüğündeki depremde arama kurtarma çalışmaları devam ederken şu ana kadar 41 vatandaşımızın hayatını kaybettiği belirlenirken 45 insanımızda enkaz altından sağ olarak kurtarıldıktan sonra yaralı olarak hastanelerde tedavi altına alındı.

Yaklaşık 3 ay öncesinde uzmanları Elazığ depremi konusunda uyaran Naci Görür yeni yerleri işaret ederek dikkatli olunmasını rica etti. Görür özellikle Erzincan ile İstanbul arasında kalan bölmede kısa bir süre içerisinde hareketlilik olacağının sinyallerini verdi.

İstanbul Oldukça Riskli

Ülkemizde çok önem arz eden üç adet fay hattı olduğuna dikkat çeken Görür, Doğu Anadolu üzerinde hareketliliğin devam ettiğini ve bunun en son örneğini de Van'da yaşadıklarını söyledi. Kuzey Anadolu fay hattında ise Elazığ'dan başlayarak Bolu ve Adapazarı illerine kadar tehdidin devam ettiğini belirten Görür, deprem olmayan yerlerde yaşanabilecek gaz sıkışmalarının diğer fayları da hareketlendirebileceğine değindi.

Amanoslar ile birlikte Hatay civarında da en son 1823 senesinde deprem olduğuna işaret eden Görür oldukça endişeli bir durum içerisinde kaldıklarını ve İstanbul içinde tehlikenin oldukça büyük olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim