Sedat Peker son videosunda yeni uyuşturucu hattına dair suçladığı eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın adı ön plana çıktı.

Haberleri derleyerek anlatalım.

VENEZUELA’DAN PEYNİR

22 Ağustos 2020’de Venezuela’dan sıfır gümrükle içinde peynirin de olduğu binlerce ton tarım ve gıda ürünü ithal etmek için karar çıkardı.

Türkiye, Güney Amerika ülkesi Venezuela'dan sıfır gümrükle tarım ürünleri ithalatı yapacak. İthal edilebilecek ürünler arasında Türkiye'de de üretilen taze peynir, pirinç, yulaf, ayçiçeği tohumu dahil çok sayıda ürün var.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu birkaç gün önce Venezuela ziyaretinde bulunmuştu. Venezuela menşeili bazı tarım ürünlerinin ithalatında tarife kontenjanı uygulanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı dün yayımlandı.

Karara göre bu ülkeden “500 ton taze peynir, 500 ton eritme peynir, 500 ton diğer peynir, bin ton pirinç, 2 bin ton yulaf, 400 ton yerfıstığı, bin ton rep veya kolza tohumları, 5 bin ton ayçiçeği tohumu, 2 bin ton hint yağı tohumu, 2 bin ton susam tohumu, 2 bin ton aspir, 200 ton yağlı tohum, 1500 ton çikolata ve kakao içeren diğer gıda müstahzarları” ithal edilebilecek.

Anlaşmaya göre bu ürünlerin Venezuela’dan ithalinde, gümrük vergisi, varsa toplu konut fonu sıfır olarak uygulanacak.

VENEZUELA HABER SİTESİNDEKİ ÇOK İLGİNÇ HABER

Venezuela’dan sıfır gümrükle içinde peynir ithalatına izin verildikten iki ay sonra 31 Ekim 2020 tarihinde Venezuela’daki bir haber sitesi şöyle bir haber geçti.

Bolivarcı Ulusal Muhafızların (GNB) Barinas'ta 108 kokain paneli ele geçirdiğini açıkladılar.

Uyuşturucu, Barinas'daki El Vial Citizen Hizmet Noktasında ele geçirilen bir Ford kamyonunda taşınmış. Ajanlar kokainin beyaz peynir bloklarının içine gizlenmiş olduğunu söylemişler.

Kokainin toplam 119 kilo 74 gram olduğu da ayrıca belirtilmiş.

https://en.ultimasnoticias.com.ve/news/crime/they-detected-108-cocaine-panelas-hidden-in-cheese/

SEDAT PEKER NE DEMİŞTİ?

“4 ton 900 kilo kokain yakalandıktan sonra yeni güzergah kurmak için Venezuela’ya kim gitti?” diye soran Peker yanıtını şöyle verdi:

“Eski başkanımız Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım... O mal yakalandıktan sonra bu senenin başında, şubat ayında gitti 4 gün kaldı. Karakas (Caracas) Limanı var, Venezuela'nın en büyük limanı, oradan kuru yük gemileri doğrudan Türkiye'ye gelebiliyor, ama konteynır gemileri Dominik üzerinde durma yapıp, o şekilde devam edebiliyor. Şimdi Dominik üzerinde de yakalanmalar artacak, çünkü yeni güzergah burası. Ben bizim liman çok önemli dedim ya (Yalıkavak marina), herkes oraya gemi giremez dedi. Ben gemi girer mi dedim, kokain Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra 30-35 metrelik uzun yolculuk yapan yatlarla, 500 kilo, 1 ton kokainler o şekilde dağılıyor. Özellikle ama Suriye Lazkiye üzerinden de yapılıyor.”

“ŞİMDİ PARA TRAFİĞİ NASIL OLUYOR?”

Sedat Peker, “Şimdi para trafiği nasıl oluyor?” sorusunu sorup şunları anlattı:

“Kıbrıs, Halil Falyalı, tüm para trafiği buradan dönüyor. Halil Falyalı denen şahıs, 20 sene önce hiç bir şeyi olmayan adam şimdi Kıbrıs'ın sahibi. Halil Falyalı'nın Türkiye'de 10 tane dosyası var, neden Halil Falyalı'yı Türkiye'ye getirmiyorsunuz. Tüm yasadışı işleri ondan geçiyor, devletin resmi raporlarında var. DEA almak istiyor, o da alamıyor, uyuşturucu işinden dolayı başka ülkeler de almak istiyor. Erkan Yıldırım-Halil Falyalı, birazdan geleceğiz uyuşturucu işine... Erkan Yıldırım Kıbrıs'a gittiğinde Halil Falyalı'nın ya otelinde ya casinosunda misafiri. Binali beyin böyle bir organizasyonun içinde olduğunu düşünmüyorum. Ama ilk zamanlar Erkan Yıldırım'la ilgili çektikleri kasetleri, kumar kasetleri değil, rüşvettir şeydir, daha sonra bunu işe yönlendirdiler ve bu işin aparatı haline getirdiler. Kokainin Türkiye'ye gelişi gidişi, tüm organizasyon bu şekilde. Neden kokain yakalanamıyor, Erkan Yıldırım'ın direkt gemisiyle ilgili de değil, başka gemiler koordinasyon ediyor.”

MEHMET AĞAR TAM ORTASINDA

Peker sonrasında da Mehmet Ağar’ı suçlayıp şöyle konuştu:

“Peki Mehmet Ağar bu organizasyonun neresinde, tam ortasında. Erkan Yıldırım, Süleyman Soylu dostluğuna bakın. Erkan Yıldırım'ın Süleyman Soylu'nun çevresinde bu konularla ilgili dostluğuna bakın. 5 ton kokain yakalanmış, hastalık vardı (korona) vardı, o yüzden polis yollayamadım (Süleyman Soylu) diyor. 5 ton kokain, özel uçağı kaldırsana bir tane Türkiye'den. Buna da gerek yok, sayın savcılar zahmet etmesin ben yazdırayım: İlgili makama, Adalet Bakanlığı üzerinden Dışişleri Bakanlığı vasıtasıyla Kolombiya Dışişleri Bakanlığı ile ilgili makama ulaştırılmak üzere... Şu şu tarihte ülkenizde yapılan uyuşturucu operasyonuyla ilgili ülkemizin adı geçmekte. Geminin varacağı yer burasıdır, bu konuyla ilgili bilgi belgeleri ivedilikle göndermesiniz talep ederiz...

Editör: TE Bilişim