İki hafta önce yapılan sınava sahip genç olan hukukçuların yüksek puanları alması gereken milletvekilleri sıralamaya giremedi.
 
Adalet Bakanlığı'nın düzenlediği Arabuluculuk Sınavı, 24 Kasım'da yapıldı. Bu sınava arabulucu olmak istiyor 200 milletvekili de girdi. İBB Başkanlığı seçimlerinde dikkat çeken, mesleği avukatlık olan AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz da yer alıyordu.

AK Parti'li Adalet Eski Üye Bekir Bozdağ 72 puanla başarısız olurken, Arabuluculuk Daire Başkanlığı'nın bağlı olduğu Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar da sınavı geçemeyen bir başka isim oldu.

Adalet Bakanlığı'nın arabuluculuk sınavına giren 200 milletvekilinden hiçbiri, 91 barajını geçemedi. Aylar boyunca ellerinde hukuk kitaplarını düşürmeyen ve bir kısmı özel kursa giden vekiller barajı yüksek buldu.

200 VEKİL KATILDI

2.5 yıl sonra arabuluculuk sınavı bir kez daha açıldı. İki hafta önce yapılan sınava tüm partilerden yaklaşık 200 milletvekili katıldı. Milletvekillerinin aylar boyunca ellerinde hukuk kitaplarıyla sınava hazırlandı, bazılarının ise özel olarak kursa gittiği öğrenildi.
Sınav sonuçları önceki gün açıklandı. 100 puan üzerinden yapılan sınavda baraj 91'e yükselince, milletvekilleri taban puanın altında kaldı. 30 bin önde katlanan sınavda 6 bin 271 kişi arabulucu olması hak kazandı. Sınavda değerlendirmenin en yüksek puanı alandan aşağı doğru yapılacağı bildirilmişti. Önde genç olan hukukçuların yüksek puan alması gereken milletvekilleri sıralamaya giremedi. 

Editör: TE Bilişim