1996-97 yılları arasında Tarım Bakanlığı yapan Musa Demirci, tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak 78 yaşında vefat etti.

20 Nisan tarihinde evinde fenalaşan ve yapılan tahliller sonucunda beyin kanaması geçirdiği belirtilen Musa Demirci, hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı.

Musa Demirci kimdir?

1942 yılında Sivas’ta doğdu.

Musa Demirci, Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu.

Sivas Teknik Ziraat Müdürlüğü teknik elemanı ve Başmühendisliği, Kahramanmaraş ve Erzurum Teknik Ziraat Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ziraat İşleri Genel Müdürlüğü ve Genel Müdür Başyardımcılığı, Tarım Orman ve Köy işleri Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

20 Ekim 1991 (19. Dönem) ve 24 Aralık 1995 (20. Dönem) tarihlerinde yapılan genel seçimlerde Refah Partisi (RP) Sivas Milletvekili seçildi. Necmettin Erbakan’ın 28 Haziran 1996 tarihinde kurmuş olduğu 54. Hükümet’te Tarım ve Köy işleri Bakanı olarak atandı. Bakanlık görevini İsmet Attila’dan devraldı. 29 Haziran 1996 tarihine kadar Tarım ve Köy işleri Bakanlığı görevini sürdürdü. Bakanlık görevini Mustafa Rüştü Taşar’a devretti. 18 Nisan 1999 (21. Dönem) tarihinde yapılan genel seçimlerde üçüncü defa Fazilet Partisi Sivas Milletvekili seçildi. Numan Kurtulmuş’un kurmuş olduğu HAS Partide Başkan Yardımcılığı yapmıştır. Son olarak 2015-17 yılları arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Faruk Çelik’in Danışmanlık görevini yürütmüştür.

Evli ve üç çocuğu bulunmaktadır. İyi derecede Almanca bilmektedir.

Editör: TE Bilişim