Ethem Sancak’ın “Benim için İslâm’a sarılmış, dik duran bir Arap, ruhunu Batıya satmış olan 50 Türk’e bedeldir” sözleri dikkat çekti.
İşte o röportajdan bir bölüm…
“SOSYALİZMDE MAL BÜTÜN HALKINDIR” DERDİK
MÜSLÜMANLAR ORTAKLIĞI SEVER
Katar’ın da savunma sanayii konusunda projeleri vardı. Bir araya geldik ve süreci başlattık. Bu kapsamda ümmete hizmet edecek bir şirket kurmak için çaba gösterdik. Stratejik yönden baktığımızda çoğunluğun bizde olması gerekiyordu. Öyle de yaptık.(Yüzde 51) Bana ait olan hisseyi de ikiye böldük. Ben ortaklığın güzel bir şey olduğunu düşünüyorum. Beşere yaraşan da ortaklıktır. Müslümanlar ortaklığı sever. Ortağı olmayan tek güç bizleri yaradandır.
BİR ARAP, RUHUNU BATIYA SATMIŞ OLAN 50 TÜRK’E BEDELDİR
Biz milletten çok ümmetin şirketiyiz. Mesela Ömer Muhtar Libyalı olmasına rağmen İslam ümmetinin bayraktarı idi. Selahaddin ise Şarkın sevgili sultanı olarak anılır. Horasanlı Ebu MüslümTürkmen idi. Biz kavmiyet bakışı ile bakmıyoruz olaylara...Ümmet gözüyle bakıyoruz. Benim için İslâm’a sarılmış, dik duran bir Arap, ruhunu Batıya satmış olan 50 Türk’e bedeldir. Düşünün ki, ‘Ben Türküm diyen birisi kalkıp ajanlık yapıyor, ülkesini satıyor. Şimdi bir misal verelim. İstanbul’da öldürülen Kaşıkçı mı muhterem adamdı yoksa Can Dündar mı? Birisi istibdada karşı başını verdi, diğeri ise aşağılık bir şekilde Almanlara sığındı.
Hadi be ,Bizim buralarda şöyle derler “Sallanda boyunu görelim”Zamanlaman çok manidardır.Derdin ne senin arkadaş !..Bilmende fayda var kanaatindeyim.Arkana aldığın güçle rüzgara karşı çödürme şunu da aklında tut bizler ümmetçi değil Allah’a(c.c) iman etmiş samimi Müslüman Türkleriz. Gönlümdeki düğümü. saraylarda süremem. “Dağlarda sürdüğümü. Bin cihana değişmem. Şu öksüz Türklüğümü...Bunu da Atsız Hoca söylemiş.