Van'dan gelen haberler yürek burkmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan son açıklamada çığ altında hayatını kaybedenlerin sayısının 26 olduğu belirtilirken sayının artmasından endişe edildiği ifade edildi.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde son iki gün içerisinde yaşanan çığ felaketlerinde hayatını kaybedenlerin sayısının 26 olduğu belirtildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Koca, Van'da yaşanan çığ felaketinden çok acı haberler geldiğini şu anda 29 yaralının çeşitli hastanelerde tedavi altında olduğunu kaydetti.

26 Vatandaşımız Hayatını Kaybetti

Yetkililer ise bir başka çığ tehlikesine karşın uyarılarda bulunurken şu ana kadar toplamda 26 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ifade edildi. Van Valisi Emin Bilmez ise son açıklamasında 9 vatandaşımızın sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğunu çığ altında kalan kaç kişinin olduğuna dair kesin bilgilerin henüz ellerine ulaşmadıklarını söyledi.

İçişleri Bakanlığı ise çığ altında kalanların sayısının 30 civarında olduğunu ve diğer vatandaşlarında çığ altından kurtarılması için arama faaliyetlerinin aralıksız olarak devam ettiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim