Çirkin, yaptığı paylaşımda V.Murat'ın annesi Abdülmecit'in eşi Şevkefza Valide Sultan'ın alışveriş listesini paylaşarak, listede şarap, bira, sardalya ve havyar olduğunu ifade etmişti.

"SARAYLARA YARAŞIR LİSTE"

Belgeleri paylaşan Çirkin, "Saraylara yaraşır liste işte budur. Osmanlı tarihini peygamberler tarihi sananlar için, Osmanlı en başta keyif almayı bilen bir Türk devletiydi... Belge Osmanlı arşivinde mevcuttur, kontrol edilmiştir" ifadelerini kullandı.

V.Murat'ın annesi Abdülmecit'in eşi Şevkefza Valide Sultan'ın alışveriş listesi:

24 şişe kına kına şarabı

300 şişe Bordo şarabı

2 anbar Viyana birası

24 şişe Porto şarabı

Ufak fıçı derununda sardalya

Lakerda

Havyar

LİSTE DOĞRU

Tarihçi yazar Sinan Meydan belgeleri sosyal medya hesabından paylaşarak, "Devlet Arşivlerine baktım. Belgeyi aldım. Belge arşivde 'Valide Sultan Tarafından Satın Alınması İstenen Yiyecekler ve İçecekler' başlığıyla kayıtlı. Gerçekten de Valide Sultanımız şarap, bira, havyar, sardalya vb. istemiş! Belge no: Y.PRK.SGE.00001.00023.001. Tarih:H.23.07.1295" ifadelerini kullandı.

ÖMER TURAN’DAN MANİDAR ÇIKIŞ

Yazar Ömer Turan twitter’dan çok manidar bir paylaşımda bulundu. Turan “Ah bu arşivler olmasa, Kadir Mısıroğlu en kral tarihçi olurdu. Tabii biz arşivlere inanacak değiliz, Üstad Kadir Mısıroğlu varken.” dedi.

Bilindiği gibi Kadir Mısıroğlu Atatürk hakkında olmadık iftiralarda bulunarak, ne büyük bir Osmanlıcı olduğunu defalarca vurgulamış, ama Osmanlının özellikle son dönemlerine dair herhangi bir eleştiride bulunmamıştı.

Editör: TE Bilişim