Kendisine yollanan bir mesaja cevap verdiği düşünen sığ ve seviyesiz Sevgi Akarçeşme’nin “Çok meraklıyım sanki o korkunç topraklara. Siz pisliğinizde boğulurken ben gerçek çağdaş dünyada sıfırdan yeni bir hayat kurdum, gayet de memnunum bundan.” sözleri dikkatlerden kaçmadı.

Akarçeşme paylaşımında “Türkan Saylan fanatiği çağdaş (!) birinden gelen mesajlar! Çok meraklıyım sanki o korkunç topraklara. Siz pisliğinizde boğulurken ben gerçek çağdaş dünyada sıfırdan yeni bir hayat kurdum, gayet de memnunum bundan. Tek derdim sizinle aynı lağımda kalan tutsak ve masumlar...” ifadelerini kullandı.

Sevgi Akarçeşme Türkiye düşmanlığının merkezi haline getirdiği Belçika’ya iltica ettiği iddia edilmişti.

Gazetelerin, paralel devlet yapılanmasına, destek olacak şekilde kullanıldığı gerekçesi ile İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Zaman ve Today's Zaman gazetesine kayyum atanmıştı. Bu karardan iki gün sonra ise Today's Zaman'nın eski Genel yayın Yönetmeni Brüksel'e kaçtı. Alman gazetesine konuşan Akarçeşme iltica etmediğini ancak Türkiye'den kaçtığını itiraf etmişti.

Editör: TE Bilişim