Eski İBB Başkanı AKP'li Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı, FETÖ üyesi olmak suçundan 8 yıl hapis cezası aldıktan sonra hakkında tahliye kararı çıkması sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada hakkında FETÖ üyesi olmak suçundan halen cezaevinde olan damat Ömer Faruk Kavurmacı için mahkeme önce 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Aynı şekilde FETÖ'cü olmakla suçlanan baba Mustafa Şevki Kavurmacı'ya da 9 yıl 4 ay hapis cezası uygun görüldü.

Tahliye Kararı Geldi

Mahkeme heyeti daha sonrasında aldığı karar neticesinde içeride geçen süreyi de göz önünde bulundurarak Ömer Faruk Kavurmacı'nın adli kontrol talebi doğrultusunda tahliyesine karar verdi. Kavurmacı mahkemedeki ifadesinde, her zaman namuslu bir yaşantı sürdüğünü ve isteyerek hiçbir zaman yanlış yapmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti ifadelerin alınmasından sonra kararını açıkladı. Tutuklu sanıklardan Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'ya FETÖ üyesi olmak suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Heyet daha sonrasında tutuklunun içeride kaldığı süreyi göz önüne alarak adli kontrol talebi ile Kavurmacı'nın tahliyesine karar verdi. Mahkemenin verdiği bu karar sonrasında sosyal medya adeta ayağa kalktı.

Editör: TE Bilişim