Silivri cezaevinde tutuklu bulunan Mübariz Mansimov ve FETÖ'cü gazeteci Hidayet Karaca cezaevi koridorunda karşılaştıkları ve aralarında bir sürtüşme olduğu bildirildi.

FETÖ'cü gazeteci Hidayet Karaca, Azerbaycanlı iş insanı Mübariz Mansimov’u tahrik edecek şekilde “Reis reis diyordun, bak gördün mü Reisçiliğin sonunu” diye bağırdı.

Azerbaycanlı iş insanı Mübariz Mansimov ise FETÖ'cü gazeteci Hidayet Karaca’ya sinkaflı küfür ederek “ O… Ç FETÖ’cüler sizin yüzünüzden milletin başına, Türkiye'nin başına ne büyük belalar geldi” şeklinde bağırarak üzerine saldırıyor.

FETÖ'cü gazeteci Hidayet Karaca cezaevi idaresine dilekçe vererek Mübariz Mansimov’un kendisinde uzak tutulmasını istiyor. Ve yer değiştirme talebinde bulunuyor.

MANSİMOV KİMDİR?

Azerbaycan kökenli 52 yaşındaki işadamı Mubariz Mansimov, 1998 yılında Türkiye’ye yerleşti. 2007 yılında ‘Gurbanoğlu’ soyadını da alarak Türk vatandaşlığına geçti. Türkiye merkezli Palmali grubun başkanı olan Gurbanoğlu, 2014’te Türkiye’nin en zengin 10 iş insanı arasında yer aldı.

Sahip olduğu gemi filosuyla petrol, kimyasal madde ve yük taşımacılığı yapan Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, 2015 yılında da Forbes’ın dünyanın en zengin 500 iş insanı listesine de girdi.

Bodrum Yat Limanı’nı 2011’de Jefi Kamhi’den 42 milyon dolara satın alan ve 100 milyon dolar yatırımla Yalıkavak Marina’yı hayata geçiren Gurbanoğlu’nun filosunda 200’den fazla gemi bulunuyor.

Editör: TE Bilişim