Erzurum'da FETÖ/PYD soruşturması kapsamında öğretmenlikten ihraç edilen Muhammet Lütfi Bayrak, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde terör örgütüne üye olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi. Sanığın avukatı Faruk Terzioğlu, duruşmada eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Müvekkilinin OHAL kapsamında kapıtılan Aktif- Sen üyesi olmakla suçlandığını belirten Terzioğlu, "Aktif- Sen üyeliği için dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in talimatı var. Hatta üye olanlar 45 lira fazla maaş almışlar" iddiasında bulundu.

HÜSEYİN ÇELİK VE TMSF BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU TALEBİ

Aktif-Sen üyeliği için dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in talimat verdiğini belirten Avukat Faruk Terzioğlu, üye olanlar için o dönem kesilen sendika aidatlarına karşı her üç ayda bir ödeme yapıldığını ve üyelere 45 lira fazla maaş verildiğini ileri sürdü. Bunun için Hüseyin Çelik'in de ByLock sorgulaması yapılması gerektiğini savunan Avukat Terzioğlu şunları söyledi:

"Ama Hüseyin Çelik’te ByLock var mı yok mu sorgulanmıyor. Bank Asya TMSF'ye devredildiğinde müvekkilime mesaj gelmiş, 'size daha iyi hizmet vermek istiyoruz, paranızı çekmeyin' diye. Müvekkilim de 132 gram altınını bankaya yatırıyor, diye terör örgütü üyesi oluyor. Hüseyin Çelik ve TMSF başkanı hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istiyorum. Sempati duyan herkesin burada yargılanması lazım. Devleti yönetenler, dönemin başbakan yardımcısı ağlamış, ben de Türkçe olimpiyatı için gelen çocukların başını okşamışım."

“FETÖ’NÜN EĞİTİM İMAMI HÜSEYİN ÇELİK MİDİR?”

CHP Milletvekili Fikri Sağlar, bu davaya dikkat çekip Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıltması istemiyle soru önergesi verdi. CHP’li Sağlar şu soruları yöneltti:


“1)   Hüseyin Çelik hakkındaki iddialar doğru mudur? Bu konu hakkında herhangi bir soruşturma açılacak mı?

2)   Aktif-Sen üyelerinin maaşlarına ek olarak 45 TL fazla verildiği iddiası doğru mudur?

3)   FETÖ’nün eğitim imamı Hüseyin Çelik midir?”
 

Editör: TE Bilişim