Ancak şirket bankacılık sistemini sadece kayıtlı işlemler için kullanıyordu... Oysa milyonlarca dolar tutarında himmet bir şekilde yurt dışına çıkartılıyordu.

Kaynak Holding'e kayyum atanmasının ardından iştiraklerinden Sürat Kargo'da bir hard disk güvenlik güçlerinin eline geçti. Uzmanların büyük çabası sonucu şifresi kırılan hard diskten örgütün para ağı ŞİT çıktı.

SÜRAT KARGO PARA TAŞIYORDU

FETÖ, kayıt dışı para ve belgeleri taşımak için Sürat Kargo'yu kurdu. Şirketin gizli hard diskinin şifrelerini çözen polis, Şirket İçi Tesellüm (ŞİT) adı verilen programla yurtdışına taşınan kayıt dışı paraların kimlere taşındığının listesini çıkarıyor.

Devletin içine sızarak ele geçirmek isteyen ancak bunda başarılı olamayacağını anlayınca 15 Temmuz'da darbeyle ülkeyi ele geçirmek isteyen FETÖ'nün bir kirli yüzü daha ortaya çıktı. İnsanları bağış, burs, abonelik adı altında örgüte para yatırmaları için şantaj yapmaktan, kumpas kurmaktan çekinmeyen örgütün Anadolu'nun değişik illerinden değişik isimler adı altında topladığı paraları Sürat'le taşımışlar.

ŞİT: ŞİRKET İÇİ TESELLÜM

İstanbul Anadolu Başsavcılığı'nın FETÖ'nün finans ayaklarından olan Sürat Kargo soruşturmasında, paraları gizli taşıma ağı tespit edildi. Şirketin hard disklerini inceleyen polis, üst düzey yetkililer tarafından her türlü kontrolden uzak ŞİT (Şirket İçi Tesellüm) sistemiyle burs, bağış ları genel merkeze iletildiğini belirlendi. Sürat kargonun asıl kuruluş amacının kurulan bu sistem ile gizli bilgilerin bir elde toplanmasını sağlamak olduğu ortaya çıktı

ÜÇ YILDA 69 BİN GÖNDERİ

İncelemelerde FETÖ'nün şirket içerisinde kurduğu ŞİT aracılığı ile 2010 ve 2013 yılları arasında 69 bin 513 adet gönderi gerçekleştirdiği belirlenirken, bu gönderiler için de özel ekran menüsü bulunduğu ve diğer ekranlardan farklı olduğu belirlendi.

KULLANILAN ETİKET BİLE FARKLI

ŞİT sistemiyle bölge müdürlüklerinden genel müdürlüğe gönderilen paraların bulunduğu paketlerin üzerindeki barkot sisteminin de farklı olduğu ve ayrı bir kayıt sistemi yapıldığı ortaya çıktı. Polis kayıt dışı aktarılan paraların tespit etmeye çalışıyor.

Editör: TE Bilişim