FETÖ'nün darbe girişiminden 13 ay sonra Antalya'da yakalanan sanık Özcan Karacan'ın emniyetteki ifadesinde hakkındaki asılsız iftiralara tepki gösteren Ümit Özdağ, suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Özdağ basına yansıyan sanık ifadesinin ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamda "Ö.Karacan adlı fetöcü katil ergenekonda nasıl iftira ettiler ise öyle iftirada bulunmuş. Suç duyurusu yapacağım. Sormazmı polis nasıl yaptı diye" dedi.

İşte Özdağ'ın o paylaşımı:

Sahte kimliği Suriyelilerden almış

Karacan, ifadesinde; Darbe girişiminin başarısız olmasından sonra kendi aracıyla, Taha Fatih Çelik, Ali Ercan ve Yakup Yayla ile İstanbul'a doğru hareket ettiklerini anlatan Karacan, saklanabilmek için İstanbul, Ankara ve Antalya arasında yer değiştirdiğini ifade etti.

İstanbul'da ağırlıklı olarak Suriyelilerin yoğun yaşadığı yerlerde kaldığını ve para karşılığı Suriyelilerden Levent İmir adına düzenlenmiş kimlik temin ettiğini bildiren Karacan, Ankara'da saklandığı dönemde ise bir sefer polis tarafından kimlik kontrolü yapıldığını ancak sahte kimliğini göstererek polise yakalanmaktan kurtulduğunu anlattı.Karacan, tanınmamak için de saç ve sakal uzattığını, kendisini reklamcı, emlakçı, uçuş eğitmeni, doktora öğrencisi gibi farklı mesleklerden biri gibi tanıttığını kaydetti. Kendisini görmek isteyen ailesini yakalanabileceği endişesi ile ikna ettiğini belirten Karacan, onlara ayrıca FETÖ mensubu olmadığını söylediğini anlattı. Karacan, ailesine kendisini MHP'den ihraç edilen Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ tarafından korunduğunu söylemişti.

Editör: TE Bilişim