Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar N.K. , H.K. ve M.A.G. ile tutuksuz sanıklar İ.H.G., S.G., Ö.E., A.B., A.Ö., B.G., U.P. ve A.O.B. duruşmaya bizzat katıldı, tutuksuz sanık N.B. ise Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile hazır bulunurken, tutuksuz sanıklar S.Ü., D.Ü., M.B., O.B., S.S. ve D.Ü. duruşmaya katılmadı.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında tüm sanıkların ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan cezalandırılmasını ve tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamını, tutuksuz sanıkların ise kaçma şüpheleri gerekçesiyle tutuklanmalarını talep etti.

Mütalaa sonrası sanık avukatları esasa ilişkin savunma yaptı. SEGBİS ile savunma yapan N.B., üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek “Adalete güveniyorum, beraatımı istiyorum” dedi. Tutuklu sanık kardeşler Nuri ve Halil Korkmaz da 18 aydır tutuklu olduklarını belirterek tahliyelerini istediler.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık kardeşler N.K. ve H.K.’ya ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan ayrı ayrı 10 yıl hapis cezası ile tutukluluk hallerinin devamına, tutuklu sanık M.A.G.’nin ise aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası ile tahliyesine karar verdi.

Mahkeme heyeti tutuksuz sanıklar İ.H.G., S.G., Ü.S.S.’ye ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan ayrı ayrı 7 yıl 6 ay hapis, N.B., A.Ö., A.O.B., D.Ü., D.Ü., S.Ü., A.B., O.B. ve Ö.E:’ye ise ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası verirken, tutuksuz sanık B.G:’ye ise etkin pişmanlık hükümlerince 4 yıl 2 ay hapis cezasına hükmetti. Tutuksuz sanıklar M.B. ve U.P. ise delil yetersizliğinden beraat etti. Mahkeme heyeti, Savcılığın tutuksuz sanıkları tutuklama talebini ise reddetti.

Kaynak: iha