15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki FETÖ mensuplarını tespit etmede kullanılan “FETÖmetre” isimli çalışmanın mimarı olan, deniz yetki alanları konusundaki çalışmaları Libya ile anlaşmaya da temel oluşturan Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’yla görevinden alındı.

Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı, Türkiye ile Libya arasında imzalanan mutabakata ilişkin, “Bugüne kadar Doğu Akdeniz’deki izinsiz faaliyetler engellendi. Yunanistan ve GKRY’nin savunduğu, AB’nin de desteklediği Sevr niteliğindeki sözde seville haritası üzerinden Türkiye’yi 41 bin kilometrelik bir deniz alanına hapsetme gayesiyle yapılan siyasi oyunlar bozuldu” demişti.

Libya ile geçen yıl Kasım ayında imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası’ndaki tezleri 10 yıl önce dillendiren Tümamiral Cihat Yaycı, son olarak da Doğu Akdeniz’in Paylaşım Mücadelesi ve Türkiye’ başlıklı kitaba imza atmıştı.

Editör: TE Bilişim