Habererk/ Lokman Happani/Kilis özel 

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığının 2016/257 sayılı hazırladığı FETO/PYD yapılanması dosyasında ilginç detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Hazırlanan iddianamenin psikolojik tehdit bölümünde cemaatten ayrılanların dinden imandan çıkacağını cehennemlik olacakları ifadeleri yer alıyor.

İşte o ifade de yer alanlar;

Kan ve İrin Deryasından tek başına geçemezsiniz 

Fetullahçı Terör Örgütüne bir kez girdikten sonra ondan elini kolunu sallayarak ayrılması, çıkması, kopması artık mümkün değildir. Fetullah Gülen, örgütün "kan ve irinden deryaları geçmek" üzere kurulup eğitildiğini, kişilerin bu kan ve irin deryasını tek başına aşamayacağını ve boğulacağını ifade ederek ayrılma ve kopmanın önünü kapatmaktadır. Örgüt önce eğitim vererek kazandığı kişiyi daha sonra kaybetmemek için tedbirler geliştirmiştir. Örgütsel eğitimden geçen kişiler genellikle örgüte isteyerek ve bilerek girdiğinden aldıkları eğitimin bir gereği olarak ondan kopamamaktadır. Çok az da olsa gerçeği gören, yapılanları sorgulayan, kötü bir işe alet edilen, örgütün hışmına uğrayan veya herhangi bir nedenle örgütten ayrılmak isteyenler de çıkmaktadır. 
Örgütten ayrılırsanız dinden imandan çıkarsınız 

Örgüt dağılmayı önlemek ayrılmaların önüne geçmek için önce üyelerini korkutur. Korkutma, örgütten ayrılanın bozulduğu, tasfiye olacağı, bozuk düzen ve çarkın arasında kalacağı ve ezileceği yalanıyla gerçekleşir. Kazanacakken kaybedenlerden olacakları, cehenneme gidecekleri, dinden imandan çıkacakları, nasipsiz oldukları, öbür dünyada muhterem hocalarının şefaatçi olmayacağı önemle öğretilir. Örgütlü bir yapının devamlı üyeleri üzerinde bu korkuyu yayarak ayrılma halinde hayat hakkının bulunamayacağına, kendisi dışında kişilerin bir yaşama alanı oluşturamayacağına üyelerini inandırır 

Biz bu dava için cehenneme bile gitmeye hazırız 

Mustafa Emin Sönmez  beyanında, "Yine 17/25 Aralık sürecinden sonra tarihini tam olarak hatırlamadığım bir gün halı saha maçı ardından yaptığımız bir muhabbette, 7 Aralık Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak görev yapan ......  isimli şahısla konuşurken kendilerine FETÖ/PDY cemaatinin oyunun yüzde bir civarında olduğunu söylediğimde kendisi bana oylarının “yüzde elli bir olursa gününüzü görürsünüz” şeklinde karşılık vermişti ve kendisinin bu şekildeki beyanını o an yanımızda olan aynı fakültede araştırma görevlisi olan Hızır Dilek isimli şahısta desteklemişti. Yine aynı muhabbet içinde ben ..... ' a cemaatin kul hakkı yediğini ve bu cemaatin üyelerinin cehennemlik olduğunu söylediğimde bana ..... isimli şahıs bana biz bu dava uğruna cehenneme gitmeye hazırız" şeklinde cevap vermiştir" dedi.  

Editör: TE Bilişim