Programda  “Ne şiş yansın, ne kebap” çerçevesinin dışına çıkılmayan sorular ve cevaplar olduğunu vurgulayan Tuncer, iktidar medyası tarafından 15 Temmuz 2016’dan önce etliye sütlüye karışmayan makam sahiplerinin dahi 15 Temmuz’dan sonra kahramanlaştırılmasını anlamakta zorlandığını ifade etti.   

15 Temmuz ihanetinin, 15 Temmuz önceleri yaşandığı için yapılabildiğini kaydeden Tuncer, bu tarihten evvel FETÖ ile mücadele eden insanları, siyasetçileri ve siyasi kurumları konuşmak, anmak ihtiyacının hissedilmemesini eleştirerek  Görmezîn rahmetli Erbakan’ın mücadelesinden yıllarca habersiz yaşamış gibi oturup durduğunu ifade etti.

Milli gazete yazarı, Görmez’in bir akademisyen ve makam sahibi olarak, 15 Temmuz’dan çok önceki tarihlerde FETÖ ile mücadele eden Milli Görüş insanlarını ve siyasetçilerini tanımamasının mümkün olmadığını vurguladı ve 2014, 2015’den bahseden Görmez’in niye 2013’ten bahsetmediğini sordu.

Tuncer, Görmez’e şu soruyu da yöneltti:

“Çocukları AKP’nin demirbaş milletvekillerinden olan 28 Şubat provakatörü sıfatlı biri, 2013 yılında FETÖ’nün kalemindeki mürekkep, şehid kanlarından üstündür yazıları yayınlarken vakitsiz gazetesinde, DİB teşkilatı ve mensupları şehid kanlarını önemsemediklerinden mi, yoksa ajanlıkla mürekkep o kişi ile bir hesapları olmayacağından mı sessiz kalmışlardı?”  

Tuncer’in konuyla ilgili yazısı şöyle:

“Bir önceki atama Diyanet İşleri Başkanı konuşuyor bir tv kanalında. Daha doğrusu artık gelenekselleşmiş olan ve “Ne şiş yansın, ne kebap” çerçevesinin dışına çıkılmamaya itina edilen soru-cevaplı bir gece programının konuğudur Mehmet Görmez hocamız.

Bu ülkede 15 Temmuz 2016’dan önce yaşanan günlerde basiretli olmak, ferasetli olmak ve dahi görevini tam yapan olmak sanki önemli değil de, sıradan yaşıyor olmak veya etliye sütlüye karışmamak yeter ve gerek şartmış gibi sayılıp, makam sahibi insanlarımızın dahi 15 Temmuz ve sonrasında kahramanlığa yönlendirilmeleri veya yaftalandırılmaları neden iktidar medyası elemanlarınca, tv programlarıyla millete takdim ediliyor, anlamak doğrusu çok zor.

“15 Temmuz gecesi neredeydi(n)?” sorusundan daha çok 15 Temmuz’dan önceki halin ve duruşun nasıldı sorusunu cevaplamalı muhataplar halbuki.

Bu ülkede 15 Temmuz ihaneti, 15 Temmuz önceleri yaşandığı için olmuştur.

Bir önceki tv programına telefonla katıldığı için hazırlıklı gelmiş sayacağımız sayın Görmez hocanın analizleri de vardı kendince.

27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat ihtilallerinin mesuliyetini vurgularken Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki tahribatlarda, oradaki makamlılardan ve hatalarından söz etmemesine yadırgama hakkımızı kullanıyoruz.

O ihtilallerde bir tuğgeneralin, bir albayın DİB’a gelip koltuklara oturduklarını anlatan sayınGörmez’in en azından hak yememek adına, onları oraya buyur edenleri veya onları oraya gelmeye mecbur edenleri de anması gerekirdi.

Gerçi 40 yıl görevini tam yapmayan bir teşkilat ve benden sonrası için hiç mazeretleri yok da dedi ama Görmez hoca, bu yeterli bir hesaplaşma cümlesi değildir.

Programcı, soru görevi verilmiş medya elemanları ve konuk konuşmacı hafıza sonunu mu yaşadılarki bu ülkenin 15 Temmuz’undan önce, konu ettikleri FETÖ ile mücadele eden insanları, siyasetçileri ve siyasi kurumları konuşmak, anmak ihtiyacı hissetmediler. Görmez hoca 17 yaşındaki tavrını hatırlamakda zorlanmadı ama, adını göğsümüzü gere gere her yerde ve her halukarda şerefle anacağımız rahmetli Erbakan Hoca’mızın mücadelesinden yıllarca habersiz yaşamış gibi oturup durdu.

Karşısındaki sorucu medya elemanlarını anlamak kolay. Aldıkları bir talimat veya geçim kaygıları olabilir. Lakin artık oturacağı koltukları tüketmiş bir emekli kişinin hakkı seslendirmesi gerekir bulduğu her fırsatta, diye düşünmekte de biz haksız olmayız.

Bir başka devlet kurumundan emekli birinin, haydi adını verelim, Sabri Uzun’un “Erbakan 1996’da MİT raporlarına FETÖ’nün CIA bağlantılı çalıştığını yazdırmıştı” tesbiti gibi bilgileri neden önemsememiş olabilirdi sayın Görmez.

Üstelik kendisi rahmetli Erbakan Hoca’mız gibi üniversitelerde de emek vermişti.

Bu ülkede 15 temmuz’dan çok önceki tarihlerde, hatta önceki yüzyılda bugün FETÖ denilen örgütle mücadele edenleri ve bu ülkenin çocuklarını, onları, el attıkları sivil toplum kuruluşlarından temizleyerek korumaya çalışan Milli Görüş insanlarını ve siyasetçilerini tanımaması mümkün müdür bir hadis hocası akademisyen ve makam sahibinin.

Sayın Görmez ve DİB mensuplarının FETÖ konusunda bir emniyetçi kadar hassasiyet göstermemesini, arkasına sığındıkları 40 yıllık hata kabulü affettiremez.

Sayın Görmez’in seleflerinden olan ve adını bu programda dahi saygıyla andığı bir sacayakcıdan bahsetmeye ve onun örnekliğini çözmeye mecburuz şimdi.

12 Eylül ihtilalcilerine en yakın duran makamlı insan sıfatını kimseye, hatta hiçbir ordu komutanına kaptırmamış bir DİB başkanıdır o. Sayın Erbakan’dan önceki bir hükümetin seçtiği Cumhurbaşkanı eşiyle al take, ver külah hesabı kurumlar arası arazi ve bina takası işleri yaptığını övünerek hatıralarında yazmıştır. Erbakan Hoca’dan özellikle uzak durduklarını ve teşkilatını da uzak tuttuğunu boşuna kayıtlara aldırmamış, kanaatine sayınGörmez’i dinleyen herkes ulaşmıştır umarız.

İşte o insanı dinledik geçtiğimiz bir ayda, Süleymaniye’deki bir vakıfta. Başarılı olduğunu ve bu başarısını şu cümle ile ifade etmişti. “Ben bu başarıyı önce arkadaşlarımın gayretiyle sonra Allah’ın yardımı ile kazandım.”

Emekli ilahiyatcı Şerif Minaz, bu anlatımı dil sürçmesi olarak tashihe kalksa da Cafer S.Özlevent’le ben bir hayret dondurmasına girmiştik.

İşte bahsedilen o arkadaşlar, Sayın Görmez’in de arkadaşları olmuştur muhakkak. Ki onları “Sacayağı hücresi” etkisindekiler olarak hiç düşünmeyen sayın Görmez, o programda sarfettiği şu acı cümlelerle 15 Temmuz’a nasıl geldiğimizin anlaşılmasını da kolaylaştırdı.

“2014 Mardin il müftüleri toplantısında, 2015 Adana il müftüleri toplantısında, sahte bal satanları örnekleyerek, sahte din satanları anlattım, uyardım, ikaz ettim. Söylediklerimin haber değeri olmadı. Medya, müslüman cemaatler, ilim çevreleri, sivil toplum kuruluşları, münevverlerimiz hiç kimse desteklemedi beni.”

Anadolu insanının temsil olur, aman duyan gören olmasın dediği olaylardandır bu acı durum.

Bir DİB yakınıyor! Hatayı, kabahati dışarıda arayarak yakınıyor! Ben de boşuna bekliyorum, demekki biz o dediklerimin ilgisine layık olmayı başaramamışız! İtirafını..

Başkan Görmez 2014, 2015 dedi. Neden 2013’den bahsetmedi? Mesela o gün bugündür sosyal medyada dolaşan yanlış anlatımları tekzip ettiklerini filan.. Çünkü yapmamışlardı.

Çocukları AKP’nin demirbaş milletvekillerinden olan 28 Şubat provakatörü sıfatlı biri, 2013 yılında FETÖ’nün kalemindeki mürekkep, şehid kanlarından üstündür yazıları yayınlarken vakitsiz gazetesinde, DİB teşkilatı ve mensupları şehid kanlarını önemsemediklerinden mi, yoksa ajanlıkla mürekkep o kişi ile bir hesapları olmayacağından mı sessiz kalmışlardı? Sayın Görmez bu soruya cevap ararsa, bal örnekli anlatımına insanlarımızın neden itibar etmedikleri gerçeğine ulaşabilir.

 Sayın Görmez ve o programın katılımcıları şunu bilmeliler: Tarih, sizin anlatımınızla ve sizlerin arzuladıkları gibi yazılamaz! Boşa kürek çekmek kime ne kazandırmıştır?”

Editör: TE Bilişim