Habererk/ Lokman Happani/Kilis

Fetullah Gülen ve ekibi ileride kendilerine her hangi bir operasyon karşısında zor durumda kalmamak için 2006-2007 yıllarında FETÖ'cu avukatlar öncülüğünde çalışmalar yaptığı dönemin Adalet Bakanı olan Hatay Milletvekili Sadullah Ergin'inde öncülük ettiği ortaya çıktı. 


Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen 2014/75025-50403 sayılı soruşturmalar ve bağlantılı olarak Türkiye genelinde bu soruşturma kapsamında Tanık/Müşteki/Bilgi Alması yapılan şahısların ifade beyanlarına ulaşıldı. 

Verilen beyanda ,“Özellikle Amerika’ya gönderilen şahıslar daha sonraları bürokrasiye entegre ediliyor.

Cemaatin hangi konuda açığı varsa bu konularda lisansüstü eğitime gidenlere başka alanda da eğitimler aldırılıyordu ve öğrenciler, kamu personeli o şekilde değerlendiriliyordu. Bu öğrencilerin yüksek lisansa kabul edilmesi ve doktoraya kabul edilmesi bu doğrultuda değerlendirilebilir. Bu amaç uğruna bu öğrencilere sınav sorularının verildiği ve sınavların kazandırıldığı ve oralarda yerleştirilerek masraflarının karşılandığı doğrudur.”

“Örgütün kendisinin yaptığı veya örgüte yönelik yapılan/yapılacak olan operasyonlar ile ilgili belli bir harekât tarzı vardı. 2006-2007’li yıllarda Türkiye gündemini meşgul eden ve TBMM’den çıkması ihtimal dahilinde olan Terörle Mücadele Kanunları için örgüt, çıkacak olan bu kanunu ihtimal dahilinde gelecekte kendi aleyhlerine olmaması için Türkiye avukatlar imamı (A.) öncülüğünde çalışmalar yaptıklarını biliyorum. Bu konuda özellikle geçmişte Fetullah Gülen’in bir dönem avukatlığını da yapmış olan A. ve bu şahsa ait o dönem Avukatlık bürosunda birlikte çalıştıkları Avukat R. vb. hukukçular bir mutfak çalışması yapıp, bu çalışmayı AK Parti’nin hukukçu milletvekillerine özellikle de kendisinin bakan olmadan önce Pensilvanya’da Fetullah Gülen’i ziyarete giden Hatay Milletvekili Eski Ak Parti Grup Başkan Vekili, Eski Adalet Bakanı …’e bu çalışmalar dikte edilerek bu kanunların çıkmasında öncülük edilmiştir. Bu gibi kanunlar TBMM’de kabul edilmeden evvel örgüte ait gazete ve televizyonlar özellikle de haber programlarında değişik haberler yaptırılarak yapmış oldukları çalışmalara zemin hazırlamışlardır. Bu konularda örgütün diğer medya organlarındaki elemanları da aynı çalışmaları göstermişlerdir.”denildi.

İddianamedeki bu ifadede eski Adalet Bakanı’nın adı “...” nokta olarak gizlenmiş.

Ancak Hatay milletvekili olup da Adalet Bakanlığı yapan AKP’de tek milletvekili Sadullah Ergin’di.

2002’de milletvekili seçildikten sonra AKP’de üç dönem grup başkanvekilliği yapan Sadullah Ergin, 1 Mayıs 2009 Adalet Bakanlığı görevine getirilmiş, 17 Aralık sürecinin hemen ardından 25 Aralık 2013’te görevden alınmıştı.

Ergin, cemaatin yargı eliyle operasyon yaptığı dönemlerde Adalet Bakanlığı yaptı. 12 Eylül 2010 referandumu ile yargıda cemaatle ittifak kurulduğu dönemde Adalet Bakanlığı’nı yöneten Ergin, Meclis’te operasyonların önünü açan birçok yasanın çıkarılmasına öncülük yaptı.

Editör: TE Bilişim