Habererk/ Lokman Happani/ Kilis 
Bir dizi ziyarette bulunmak için Kilis’e gelen Feyzioğlu, Baro Başkanı Av. Muammer Fazlıağaoğlu, TBB Başkan Vekili Av. Ünsal Toker, TBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Sabri Erdal Güngör ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kilis adliyesi içindeki Kilis Barosu’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Feyzioğlu,  Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi:

“Türkiye üzerine düşeni samimiyetle yapan tek ülkedir bu soruşturmada. Bazı yabancı basın yayın organları bizim bunu Suudi Arabistan’a karşı bir koz olarak kullandığımızı iddia ederek, ülkemiz aleyhinde propaganda yapıyorlar. Onlar kendi devletlerinin duyarsızlığına ve çifte standardına baksınlar. Birleşmiş Milletler’den gelen özel soruşturmacı da Türkiye’nin katkılarını doğruladı. Suudi Arabistan sanıkları Türkiye’ye verirse Türkiye’nin yargılama yetkisi vardır. Anlaşılan o ki, Suudi Arabistan’da yapılacak bir yargılama hiçbir şekilde tatmin edici sonuçlar vermeyecek, adalet sağlanamayacak. Esasen bu konuda bir şeffaflık da yok. En doğrusu yargılamayı Türkiye’nin yapması. Ancak Suudi Arabistan sanıkların kendi vatandaşı olduğunu söyleyerek iade etmeyi de reddedebilir” dedi. 

Kilis barosu avukatlarıyla da görüşen Feyzioğlu, yargı reformu stratejisine ilişkin bilgileri paylaştı. Feyzioğlu, ardından Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, Başkan Hacı Mehmet Celkanlı ve meclis üyeleri ile birlikte görüşmeler yaptı. Görüşmeye TBB Başkan Vekili Av. Ünsal Toker ve TBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Sabri Erdal Güngör de katıldı. Celkanlı, “Siz buraya füzeler atılırken de gelmiştiniz. Şimdi de ekonomik sıkıntılarımız var. Yine geldiniz, hoş geldiniz” dedi. Celkanlı, Kilis barosu ile çok yakın bir işbirliği içinde olmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. 

SURİYE’NİN SANAYİ VE TİCARETİNDE ÖNCÜLÜĞÜ AVRUPA VE AMERİKA’YA BIRAKMAMALIYIZ
Başkan Feyzioğlu da, Suriye’nin toprak bütünlüğü sağlanıp hukukun üstünlüğüne dayanan, insan haklarına saygı duyan bir düzen tesis edildiğinde Türk sanayicisi ve iş insanlarının Suriye’nin yeniden inşasında büyük görevler üstleneceğini söyledi. Feyzioğlu, “4 milyon sığınmacıyı Türkiye’de misafir edip, Kilis özelinde Kilis nüfusunun 1.5 katı sığınmacıyı barındıran, daha sonra Suriye’nin sanayi ve ticaretinde öncülüğü Avrupa ve Amerika’ya bırakmamalıyız” dedi. Feyzioğlu, bunun için özellikle Kilis’li avukatlarla ve sınır bölgemizdeki illerin avukatlarıyla Suriyeli avukatların bu zor dönemde kurdukları dost hane ilişkinin bölgede barış sağlandığında her iki ülke ekonomisine ve meslektaşlara fayda sağlayacağına inandığını sözlerine ilave etti. Feyzioğlu, hukukun üstünlüğünün, yargılamanın adilliğinin, avukatların etkinliğinin ve baroların gücünün; sanayi ve ticaretin gelişmesinin olmazsa olmazı olduğunu bir kez daha hatırlattı. 

FEYZİOĞLU’NDAN KİLİS’E İDARİ VE SOSYAL TESİS MÜJDESİ
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Kilis’e idari ve sosyal tesis yapmak için Türkiye Barolar Birliği’nce alınmış arsaya en kısa sürede inşaatın başlayacağı müjdesini verdi.
Feyzioğlu, daha sonra Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Başkanı Şevket Memiler’i ziyaret etti. Ziyarette esnaf sıkıntılarını anlattı. Feyzioğlu ve Kilis Baro Başkanı Fazlıağaoğlu, esnafın, tüccarın, sanayicinin derdinin aynı zamanda avukatın da derdi olduğunu ifade etti. Feyzioğlu, “Üretim ve ticaret olmazsa avukatın da hizmet verebileceği alan daralır. Hukuk ve mahkemeler güven vermezse, sanayi ve ticaret gelişmez” dedi. Feyzioğlu, devamla Kilis baromuz, Kilis Sanayi ve Ticaret odamız ve Kilis Esnaf Odamız, çözümleri de içeren ortak bir rapor hazırlarlar ise bunu kamuoyuna duyurma noktasında Türkiye Barolar Birliği’nin katkı sunacağını dile getirdi.


 

Editör: TE Bilişim