Bu görüntüler sebebiyle Fransa'da Ülkücü Federasyonlar ve sırasıyla Avrupa'da Ülkü ocakları faaliyetleri durduruldu.

Gerçekte böyle bir ordunun ve komutanının olmadığını, Türkiye ve Turan dünyasıın bilmesine  rağmen,  bunun sadece bir görsel şov tiyatrodan ibaret olduğu bir gerçek.

Türk düşmanları bunu bahane yaparak Azerbaycan’a ve Türkiye'ye zarar vermek için ellerinden geleni yaptıkları da bir gerçek.

Avrupa basınında bu ve buna benzer videoları kullanarak delil olarak gösteriyor.

Türkiye, Birleşmiş Milletlere böyle bir şeyin olmadığı,  yalan olduğunu,  bu görüntülerin bir film seti veya tiyatrodan başka bir şey olmadığını belirti.

Le Monde gazetesi Azerbaycan’daki Bozkurt Kampı resimlerini servis etmişti. 

“Türkiye'deki Ülkü Ocaklarının Militanları Fransa'yı tehdit ediyor” diye haber girerek  “işte bu yüzden Avrupa’da yasaklanmalıdır” diye haber yapmışlardı.

Belçika Türk Federasyonu Başkanı Hamit Atak gelişmelerin tamamen konjonkturel olduğunu ve amacın Doğu Akdeniz ve Libya gibi anlaşmazlıklar nedeniyle Türkiye'ye ve Türk hükümetine mesaj vermek olduğunu ileri sürerek şunları söylüyor:
"Fransa'daki gerekçeleri Ermeni büstüne saldırıydı ancak bu aslında böyle bir anda alınmış bir karar değil. Bu gelişmeler Avrupa'daki Türk federasyonlarıyla ilgili değil. Türkiye ile ilgili bir konjonktür. İş Belçika'ya uzandığı takdirde biz de hukuki yollara başvururuz tabi ki. Kendi argümanlarımız mevcut çünkü ortaya ciddi bir çifte standart çıkar. Daha önemlisi bizler sivil toplum kuruluşlarıyız. Siyasi örgütler değiliz. Bozkurtlar diye bir örgüt yok. Adında 'Bozkurt' geçen derneklerin resmi evraklardaki ismi bu değil. Sadece sanalda, Facebook sayfalarında isimlerini böyle koyuyorlar."

"Bugüne kadar sadece tebrik ve teşekkür aldık"

Avrupa'daki Türk federasyonlarının ve milliyetçi derneklerin bilakis Avrupalı yetkililerden uzun yıllar boyunca takdir ve teşekkür aldığını belirten Atak, kendilerine 'Siz olmasaydınız işler kontrolden çıkardı. Siz provakasyonları ve olumsuz olayları engelliyorsunuz" denildiğini aktardı ve şöyle devam etti:
"STKlar toplumun aynasıdır, sözcüsüdür. Siz bunları kısarsanız bireysel kriminal hareketleri nasıl engelleyeceksiniz? Eğer biz STK olarak görevimizi yapamazsak yaşanacak olaylardan ötürü en önce toplum olarak biz sıkıntı çekeriz. Belçika Türk Federasyonu bugüne kadar yüzlerce provakatif eylemi önlemiştir. Üstelik bizzat devletin ilgili kurumları ile koordineli bir halde. Bunların sonucunda da tebrik ve teşekkür aldık."

Editör: TE Bilişim