Twitter’da Egemen isimli bir hesaptan yapılan paylaşımlar sosyal medyada gündem oldu.

Türkiye’nin fındıkta tekel olduğunun altını çizen vatandaş, Almanya’da fındık fiyatlarının Türkiye’den ucuz olmasına isyan etti.

Paylaşımının devamında gurbetçi bir vatandaşın alışveriş yaptığı ve euronun TL’ye karşı alım gücünü değerlendirdiği videoyu da ekleyen vatandaş, “€ ile ₺ yi çarpanlar. Bu adaletsizliği gözlerine soktuğumuz için hain diyenler vs. Aklınızın almadığı tek şey alım gücünü kıyaslamak. Bu örneği özellikle fındık üzerinden verdim.Çünkü fındık bizim tekelimizde olan bir ürün!” ifadelerini kullandı.

Söz konusu videoda gurbetçi vatandaşın 100 euro ile aldığı onlarca ürün dikkat çekerken gurbetçi vatandaş, “Avrupa, Türkiye kıskanıyor diyen gurbetçiler. Adam bununla (200 TL) bir kilo kuzu pirzolası alıyor. Sen bunun yarısıyla bunları alıyorsun. (Yaptığı alışveriş listesi)” ifadelerini kullanıyor.

Fındık üretiminin dünyadaki dağılımına da yer veren vatandaş, fındık etiketinin 3 gün önce “ucuz” olarak bilinen bir markette çektiğini Almanya’daki etiketi ise bir arkadaşının bir gün önce çektiğini de not düştü.

Editör: TE Bilişim