Bugün karar çıkması beklenen duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.

İzmir'de, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi ülkücü genç Fırat Çakıroğlu, 20 Şubat 2015'te PKK'lılar tarafından üniversitenin kampüsü içerisinde bıçaklanarak öldürülmüştü. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ise duruşmanın görülmesine devam edildi. Bugün yapılan duruşmaya, şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, MHPİzmir Milletvekili Oktay Vural ile tarafların avukatı, tutuklu sanık Nurullah Semo katıldı.

Haftaya ertelendi

Geçtiğimiz celsede duruşma savcısı verdiği mütalaasında, tutuklu sanık Nurullah S. hakkında 'Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama' suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz sanıklar İsmail B. ve Sezgin Y. hakkında 12'şer yıla kadar hapis cezası, diğer 29 sanık hakkında ise 'Birden fazla kişiyi yaralama' suçundan beraat kararı verilmesini talep etmişti. Savcı ayrıca, PKK'nın sorumlusu olduğu iddiasıyla İstanbul'da tutuklu bulunan bu davada tutuksuz olan sanık Cihat B. hakkında 'cinayete iştirak ve örgüt üyeliği' suçundan, ayrıca sanıklar Nurullah S., Sezgin Y., Mevlüt D., Botan T., Cenk Barış K., Ceren D., Ersen Y., Hakan A., Selahattin S., Tarık P., Yunus T., Beyza C., Mahsum Ç., Abdullah Y. ve üniversitedeki bazı kişi ve kişiler hakkında, Ege Üniversitesi kampüs alanındaki PKK/KCK yapılanmasındaki rolleri ve eylemleri nedeniyle örgüt üyeliği ve örgüt propagandası suçlarından soruşturma yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığına ve üniversite yönetimine ihbar ve suç duyurusunda bulunulmasını talep etmişti.

Sanık avukatları ve sanıklar mütalaaya karşı savunmalarını yaptı. Savcının ek mütalaa verdiği duruşmada sanık avukatları ek süre talep etti. Kısa aranın ardından mahkeme heyeti, sanık avukatlarının ek mütalaaya süre taleplerini kabul ederek duruşmayı karar için haftaya erteledi.

'ÖĞRENCİLER EGE'Yİ TERCİH ETSİN'
Dava için İzmir Adliyesi'ne gelen MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP Afyon Milletvekili Mehmet Parsak, MHP İl Başkanı Necat Karataş, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Oktay Kılavuz ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun arkadaşları, duruşma sırasında bahçede bekledi.
Duruşma sonrasında adliye önünde açıklama yapan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, "Oğlumun böyle bir grubun içinde olmasından dolayı onunla gurur duyuyorum. Ben de böyle bir grubun içinde olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Şu anda yeni dönemde tercih yapacak olan tüm milliyetçi ve Fırat'ı seven her öğrencinin, Ege Üniversitesi'ni tercih etmesini istiyorum. İnşallah kısa sürede karar da açıklanır ve Fırat yattığı yerde huzura erer" dedi.
Açıklamanın ardından duruşma için adliyeye gelen gruptakiler hep bir ağızdan, 'Hepimiz Fırat'ız, bu dava bitene kadar buradayız' sloganı attı.

Editör: TE Bilişim