Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ege Üniversitesi’nde (EÜ) PKK’lıların katlettiği Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun katillerini araştıran disiplin komisyonunun dağıtılmasına tepki gösterdi. Üniversite yönetimini göreve çağıran Perinçek, Aydınlık’a şunları söyledi:

“Fırat Türk milletinin şehididir. Onun bıraktığı acı, hepimizin yüreğinde derin bir yara. Onu bölücülerin katletmesi nedeniyle hepimiz sorumluyuz. Türkiye’de bölücü teröre, gençlerimize öldürme fırsatı verdiğimiz için hepimiz sorumluyuz ve hepimize büyük görevler düşüyor. Fırat aynı zamanda bölücülüğe karşı dik duruşuyla, vatanseverliğiyle hepimize örnek oldu, bize bir ışık bıraktı.

Üniversite yönetimi, disiplin komisyonunu dağıtarak çok ağır bir sorumsuzluk içine girmiştir. Burada mesele sadece bir suçun takibi değildir, burada bir vatan davası var. Burada Türkiye’nin huzura kavuşturulması gibi en birinci sorunumuz var. Üniversitenin buna kayıtsız kalması, hatta bölücü bir katil şüphelisini koruması vahim bir durum. Vatan Partisi olarak Fırat’ın hatırasını yaşatacağız. Aynı zamanda Fırat’a karşı işlenmiş suçu Türkiye’ye karşı işlenmiş bir suç olarak kabul ediyoruz.

Bu konuyu sonuna kadar takip edeceğiz. Üniversite yönetimine buradan kesin bir uyarıda bulunuyoruz: Fırat’ı öldürmekten zanlı olanlar hakkında üniversite gerekli disiplin soruşturmasını sonuçlandırmalıdır. Üniversite kapıları Türkiye’yi bölen terör suçlularına açık olamaz.”  

Editör: TE Bilişim