Yalova Hüseyin Alkaş İlkokulu'nda yapılan kütüphaneye Fırat Yılmaz Çakıroğlu adı verildi. Yalova Ülkü Ocakları tarafından tadilatı yaptırılan kütüphanenin açılışına Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem de katıldı.

Anne Özlem Erdem anılarını anlattı

'Ben şehit olacağım'

Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem kütüphanenin açılışından anılarını anlatarak, Mutluluk, gurur ve hüznü aynı anda yaşıyorum dedi.

Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem bir arkadaşının Fırat Yılmaz Çakıroğlu şehit edildikten sonra bir hatırayı anlattığını aktardı. Özlem Erdem’in bir arkadaşı Fırat Yılmaz Çakıroğlu beş yaşındayken 'Sen büyüyünce ne olacaksın' diye sormuş, Fırat Yılmaz Çakıroğlu ise bu soruya, 'Ben şehit olacağım' demiş.

İkinci bir hatırasını anlatan Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem, Çakıroğlu 16 yaşındayken, bir arkadaşıyla aya bakarak ‘Ay’a ilk ayka basan ilk insan nasıl unutulmadıysa, ben öyle bir şey yapacağım ki, Fırat Yılmaz Çakıroğlu adı unutulmayacak’ demiş.

Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hep yanında olduğunu, bu sayede güçlü ve dik durabildiğini söyledi. Özlem Erdem, kadere inandığını ancak, bu yaşadıklarından sonra hepsinin kader olduğuna daha çok inandığını açıkladı.

Yalova Valisi, MHP Yalova İl Başkanı, Yalova Ülkü Ocakları Başkanı ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılış merasiminde Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatı anlatıldı. Bu sırada Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem gözyaşlarını tutamadı.

Editör: TE Bilişim