29 Ekim Resepsiyonun yapıldığı salona bir tane bile Atatürk resmi asılmadı.

Duruma Fransa İYİ Parti Gönüllüleri çok sert tepki gösterdi.

Yayınladıkları bildiride " Cumhuriyetimizin 95. Yılını kutlarken, Cumhuriyetimizi kuran Atatürk'ün  ne bir resminin, ne bir isminin salon da bulunmaması, anlaşılır ve kabul edilir değil.

Bilinçli veya bilinçli yapılması biryana, bizim dışımızda kimsenin aynı duyarlılığı göstermemesi hiç de hoş değil. " denildi.

Açıklama şöyle devam etti

 "Öncelikle Sayın Fransa Paris Büyükelçimizin;

Cumhuriyetimizin 95. yılını kutlamak amacıyla verdiğiniz resepsiyona, davetinizden ve göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı Fransa İYİ Parti Gönüllüleri olarak teşekkür ederiz.

Değerlerimizin, ülkemiz Türkiye’de, Devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nde, milletimiz Türk Milleti tarafından yaşatılması hepimizin ortak noktası olduğuna inanıyoruz.

Zaman zaman bu değerlerimize dil uzatılsa da, içerde ve dışar da biz Fransa Fransa İYİ Parti Gönüllüleri bu kutsal değerlerin korunması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin hak ettiği yerlerde bulunması için çabamızı esirgemeyeceğimizi bir kez daha ifade ederiz.

Arkadaşlarımız, 29 ekim gecesi verdiğiniz bu resepsiyonda güzel görüntülerin olduğunu ve gerektiğini sizlere beyan ettiler. Yanı sıra, arkadaşlarımız bu güzel görüntülere gölge düşüren eksikleri dile getirip size ilettiler.

Cumhuriyetimizin 95. Yılını kutlarken, Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ne bir resminin, ne bir isminin salon da bulunmaması, anlaşılır ve kabul edilir değil.

Bilinçli veya bilinçli yapılması biryana, bizim dışımızda kimsenin aynı duyarlılığı göstermemesi hiç de hoş değil.

Sizin cevabınız, yani “organizasyon hatası” ne bizleri nede sizleri tatmin etmediğini biliyorsunuz. Hata varsa, koskoca Büyükelçilikte herhalde bir portre bulunup bayrağımızın yanına getirilebilirdi.

Diğer Konsolosluk ve resmi resepsiyonlarda aynı “hataların” yapıldığını maalesef haber aldık.

Derneklerden Bayrağımız ve Atatürk portreleri kaldırılarak, iktidarların şubesi gibi kullanılarak, eğitimde Andımız ve Cumhuriyet’le ilgili konular değersizleştirilerek, «aynı hatalar» senelerdir devam ediyor.

Bizler gibi yurt dışında yasayanların, Türk düşmanlığının yükseldiği bu günlerde daha çok yardımlaşmaya, değerlerimize sahip çıkmaya ihtiyacı var. Türk toplumunu simgeleyen kişi ve kurumların kültürümüze karşı değil, kültürümüz ve Milli değerlerimizin korunması ile çalışmaları gerekli diye düşünüyoruz.

Sistemli olarak Milli bayramlarımızı, Cumhuriyet’in ve Modern Türkiye’nin kurucusu ATATÜRK’ü unutturma, zedeleme programlarının devam etmesi, bizim kaygı ve hassasiyetimizi aynı derecede arttırıyor. 

Bir zamanlar 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramına karşı kutlanılan “kutlu doğum haftalarına” alkış tutanlar, biz bu oyunlara karşı çıkarken, Devletimizin karşısındaki tehlikeyi görmemezlikten gelenler, acaba başka oyunlar mı hazırlıyorlar.

Milli değerlerimiz, Andımız, Bayramlarımız, Atatürk, Milli Marş’ımız, Üniter yapımımız, Laik Demokratik Üniter yapımız,Türk Milleti’nin geleceği tehlikeye göz göre göre giderken, dün olduğu gibi, bugünde bizler her Türk Vatandaşı, Evladı gibi, görevimizi yapmaya devam edeceğiz.

Sayın Büyükelçimiz, şartlar, riskler ne olursa olsun sizlerden gereken tepkiyi vermenizi ve bizlerden desteğinizi esirgemeyeceğinizi umuyor ve diliyoruz.

Sayın Büyükelçimiz sizlere Andımızla beraber saygılarımızı sunarız.

Türküm, doğruyum, çalışkanım. 
İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir. 
Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. 
Ey büyük Atatürk! 
Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. 
Varlığım Türk varlığına armağan olsun. 
Ne mutlu Türküm diyene !

Fransa İYİ PARTİ Gönüllüleri.

Editör: TE Bilişim