Gaziantep Üniversitesi'ndeki skandal güne damgasını vurdu. Üniversitede görev alan öğretim üyesi eşlerinin farklı bölümlere öğretim görevlisi olarak atanmasının ortaya çıkması skandalları da beraberinde getirdi.

Son yıllarda üniversitelerde ortaya çıkan eş, dost, akrana atamalarına sonunda bir yenisi daha eklendi. Sosyal medyada yapılan paylaşım neticesinde ortaya çıkan skandal atamaya vatandaşlar büyük bir tepki gösterdi. Gaziantep Üniversitesi'ndeki görev alan öğretim üyesi eşlerinin farklı bölümlere öğretim görevlisi olarak atandığı iddia edilirken tepkilerde peş peşe geldi.

Akraba ve Eşlere Atama

Hakkında daha önceden de birçok iddia bulunan Rektör Ali Gür'ün kendi yönetimine destek olanlara kadro dağıttığı ve kadrolardaki çoğu ismin Gür'e destek olan eş ve akrabalardan oluşması gözlerden kaçmamıştı. Üniversite için başarılı olanlar arasından üyeler tercih sebebi olması gerekirken üniversite çalışanlarının eşlerinin ve akrabalarının atanması bu skandalları bir kez daha ortaya çıkarmış oldu.

Gaziantep Üniversitesi'nde birçok atamada skandallar göze çarptı. Bütün kadrodaki öğretim elemanlarının Rektör Ali Gür'e yakın isimlerden olması dikkatlerden kaçmadı. Gaziantep siyaseti ve bürokrasisindeki bir çok isim ile birlikte akrabalarının da üniversiteye alındığı ifade edildi.

Editör: TE Bilişim