"Geçici Koruma Altındaki Suriyelilere" Yönelik Türkiye'deki Toplumsal Bakış Bilgi anketinin amacı, ülkemizde bulunan “Geçici Koruma Altındaki (GKA) Suriyeliler” hakkında toplumun ne düşündüğüne yönelik sağlıklı sayısal verilere dayalı bilgi edinmek ve buna istinaden ülke menfaatlerine uygun stratejiler geliştirmektir.

Bu ankete verilen cevaplarda kimlik bilgisi kesinlikle alınmayacak ve yasal delil olarak kullanılamayacaktır. Sorulara dikkatli bir şekilde, içtenlikle cevap vermenizi temenni ederiz. Vereceğiniz doğru cevaplar ülkemizin geleceğinin planlanması açısından çok önemli olacaktır. 

Bir olay ve konu hakkında her zaman doğru ve bilgilendirici verilerin elde edilmesi, daima en doğru kararın verilmesi için en temel faktörlerin başında gelmektedir. Türkiye'de bu durum, Suriyeli göçünün değişen dinamiklerinin anlaşılması açısından toplumun göçmenlere ve mültecilere bakışını anlamada anahtar pozisyonuna gelmektedir.

İyi veri toplanması ve buna bağlı veri analizi, hem göçmenlerin ve sığınmacıların geleceğine destek olmak, hem de Türk toplumu açısından bu olgunun geleceğine yönelik ışık tutmak bağlamında, yapılacak projeler, programlar ve sürdürülebilir yapıların doğru şekilde inşa edilmesi için kanıta dayalı bir temel sunabilir.

Bu anketin amacı, ülkemizde bulunan “Geçici Koruma Altındaki (GKA) Suriyeliler” hakkında toplumun ne düşündüğüne yönelik sağlıklı sayısal verilere dayalı bilgi edinmek ve buna istinaden ülke menfaatlerine uygun stratejiler geliştirmektir.
Bu ankete verilen cevaplarda kimlik bilgisi kesinlikle alınmayacaktır. Sorulara dikkatli bir şekilde, içtenlikle cevap vermenizi temenni ederiz. Vereceğiniz doğru cevaplar ülkemizin geleceğinin planlanması açısından çok önemli olacaktır. Vereceğiniz tüm cevapların gizliliği 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na (KVKK) ve Enstitünün gizlilik politikasına uygun olarak alınan tedbirlerle sağlanmaktadır.

ANKET: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScKY7-HpbTk7KtDRS_aa7ba4TgCIm1PCuBnrotfPPUomk-psw/viewform

Editör: TE Bilişim