Şirketin, Cezayir’deki otel projesini yapan işçiler, birikmiş ücretlerinin ödeneceği sözü verilerek altı ay önce Cezayir’den memleketlerine gönderildi.

Bu süre zarfında da ücretlerini alamayan işçiler, şirket merkezi önünde eyleme başladı.

İşçiler, alacaklarının ödenmesi için İYİ Sen (İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası) öncülüğünde bir araya geldi.
İYİ Sen (İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası)  yayınladığı yazılı açıklamada “Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel projesinde çalışmaya giden inşaat işçileri birikmiş ücretlerinin ödeneceği sözü verilerek Cezayir’den memleketlerine altı ay önce döndüler. 
 

Gentes Şirketler Grubu geçen altı aylık sürede inşaat işçilerinin alacaklarını her defasında ödeyeceğinin sözünü vererek işçileri aylarca oyalamış ve hiçbir ödeme yapmamıştır.

İnşaat işçilerinin ücretleri gasp edildiği gibi aylardır işçiler patronun kayıtsız davranışlarına şahit olmaktadır.

Patronlar işçilerin emeğini ve alın terini baskıyla, oyalayarak, sözlerini tutmayarak her şantiyede inşaat işçilerinin karşısına çıkıyor.

Gentes bünyesinde çalışan inşaat işçileri bu sömürüye ve patronun kayıtsız davranışlarına karşı memleketin farklı illerinden İstanbul’a gelerek Gentes Şirketler Grubunun genel merkezi önünde Çarşamba günü direniş başlattı. 

İşçiler en temel hakkı olan ücretlerini alana kadar Gentes’in genel merkezinde önünde direnişlerini sürdürecek. İnşaat işçisi köle değildir.” denildi.


 

Editör: TE Bilişim