Floyd ile Chauvin daha önce iş arkadaşıymış!

Minneapolis şehir konseyi başkan yardımcısı Andrea Jenkins, George Floyd ile kendisini öldüren ve sonrasında da işinden kovulan polis memuru Derek Chauvin’in birbirlerini uzun zamandır tanıdıklarını ve El Nuevo Rodeo adlı gece kulübünde koruma olarak çalıştıklarını açıkladı.

Gece klübünün sahibi Maya Santamaria'da 2019 yılı boyunca George Floyd ile Derek Chauvin’in kulüpte koruma olarak çalıştıklarını doğruladı ancak birbirlerini tanıyıp tanımadıklarından emin olmadığını çünkü gece kulübünde birkaç düzine koruma çalıştığını söyledi.

Kulübü 17 yıl önce açtığını ve Chauvin’in ilk açılıştan beri, yani 17 yıldır koruma olarak çalıştığını açıklayan Santamaria, "İkisi aynı anda kulüpte çalışıyordu. Chauvin kulübün dışında görev yaparken Floyd kulüp içinde güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu" dedi.

Chauvin'in önce 3. derece, sonra da 2. derece cinayetle suçlanması ne anlama geliyor?

George Floyd'un avukatı olan Benjamin Crump, bu katilin 1. derece cinayetle suçlanmasını söylemişti. Bildiğiniz üzere 1. ve 2. derece suç arasındaki fark: 1. derece cinayette, cinayetten önce bir plan ve niyet gerekiyor. 2. derecede plan yok ama öldürme niyeti var demek oluyor.

Bu katil 17 sene bir kulübün güvenliğinde çalışmış, orada George Floyd da güvenlik görevlisi olarak çalışmış. Avukat da: "Vardiyalar değişirken falan mutlaka yolları kesişmiş olmalı, öldürmeden önce George Floyd'ı tanıyordu.'' dedi.

Siyahi polis beyaz bir adamı bu şekilde öldürse 1. derece cinayetle suçlanırdı

Avukat Benjamin Crump, ''Siyahi bir polis aynı cinayeti beyaz bir adama karşı işlemiş olsaydı kesinlikle 1. derecede cinayetle suçlanırdı. Ama savcı 2. derece diyerek kesin kazanacağını düşünüyorsa biz bunu da kabul ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Olay sırasındaki polis memurları

Editör: TE Bilişim