Gezi Parkı davası sonuçlandı. Tek tutuklu olan Osman Kavala ile beraber 9 sanığın beraatine karar verilirken firari 7 sanığın ise dosyaları ayrıldı. Gezi Parkı eylemleri sonrasında yaklaşık 9 yıldır cezaevinde bulunan Kavala ile beraber tutuksuz yargılanan 15 sanık hakkında karar çıktı.

Silivri'de 6.'sı görülen davada Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Yiğit Aksakoğlu ile beraber diğer sanıklara beraat kararı geldi. Gezi Parkı davasında sanıklar hakkında hükümeti ortadan kaldırmak adı altında 2 bin 970 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. Müştekiler ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte 61. hükümetin bakanları idi.

Sanıklara Beraat Kararı

Aralarında iş adamı Osman Kavala ile birlikte gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Memet Ali Alabora'nın da bulunduğu 1'i tutuklu 7'si firari 16 sanık hakkında karar açıklandı. Sanıklar haklarındaki tüm suçlamalardan beraat ederken Can Dündar ve Mehmet Ali Alabora ile birlikte 7 firari sanığın dosyaları ise ayrıldı.

2013 senesinde İstanbul'da Taksim'de bulunan Gezi Parkı'nda ağaçların sökülerek yerine askeri kışla yapılmak istenmesine karşın başlatılan ve dalga dalga tüm Türkiye'ye yayılan eylemlerin ardından ilk soruşturma savcı Muammer Akkaş tarafından başlatılmıştı. Ancak hakkında FETÖ suçlaması bulunan Akkaş yurt dışına kaçmış ve Gezi Parkı davasına bir süre ara verilmişti.

Editör: TE Bilişim