Haberi Reuters duyurdu

Reuters'a haber ajansı bir Türk yetkiliye dayandırarak yaptığı haberde, Türkiye, Suriyeli ve diğer mültecilerin karadan ve denizden Avrupa'ya ulaşmasını engellememeye karar verdiği açıklandı. Güvenlik görevlilerinin de sınırlardan çekildiği ve denetim yapılmayacağı bilgisi de paylaşıldı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise yaptığı açıklamada Mülteci politikasının aynı olduğunu ama mültecilerin artık tutulamayacağını ifade etti.

Bu haber yayılır yayılmaz, Türkiye’de bulunan göçmenler sınırlara doğru harekete geçti.

Sınıra ulaşan bazı mültecilerin kapılara yöneldiği, kapılarda bulunan görevlilerin oradan geçemeyeceklerini ama nasıl olması gerektiği hakkında bilgi verdikleri gelen bilgiler arasında.

Edirne’de çok sayıda göçmenin gece yarısı itibariyle Yunanistan’a gitmek için harekete geçtiği bildirildi. Öte yandan Aydın Göç İdaresi’nde bulunan göçmenlerin, sabaha karşı otobüslerle sınıra doğru yola çıktıkları bildirildi.

Yunanistan'ın Midilli Adası'na botlarla geçmek isteyen mülteciler, Çanakkale'nin Ayvacık ve İzmir Dikili sahillerine akın etti.

Taksilerle gidiyorlar

Göçmenler İstanbul’dan kiraladıkları taksilerle Pazarkule Sınır Kapısı'na geçmek için Meriç Nehri'ne ulaşmaya çalışıyorlar.

Botla Geçecekler

İzmir'in Dikili ilçesinde bir araya gelen 160 mülteci aralarında topladıkları paralarla aldıkları botların gelmesini bekledikleri ve bu botlarla Yunanistan'a gitmek için sahil sitelerinde bekledikleri bildirildi.

Ayvacık sahillerinden Midilli Adasına kaçmaya çalışan ve yakalanan 400 mültecinin Göç İdaresine bağlı Yabancıları Geri Gönderme Merkezinde bulundu ve bu mültecilerin çeşitli milletlere mensup oldukları açıklandı.

Editör: TE Bilişim