MHP'den adaylığı sormak için Gökçek'i arayan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, telefonun açılmadığını; sağı solu yoklayınca Gökçek'in bu soruyu sorma ihtimali olanların telefonuna cevap vermediği bilgisine ulaştığını kaydetti. 

Hüriyet yazarı Ahmet Hakan'ın kulislerden bildirdiğine göre MHP'nin teklifine hayır demesi yüksek ihtimal olan Gökçek, bunu nazikçe yapmak istiyormuş. 

Ahmet Hakan'ın konuyla ilgili yazısı şöyle:

"MHP’nin adayı Melih Gökçek olacakmış dediklerinde... İlk cümlem şu oldu: “Yok artık!”.
Sonra haberlere şöyle bir baktım ki... İş ciddi! MHP gerçekten de düşünüyormuş Gökçek’i...

Tabii hemen aradım kendisini.

Ne zaman arasam telefonumu daha ilk çalışta açan Melih Gökçek, uzun uzuuun çaldırmalarım karşısında bana mısın demedi.

İşkillendim tabii...

El değmemiş kulis bilgileri... Melih Gökçek’in keyfi yerindeymiş

Sonra da “soruşturmacı”, “araştırmacı”, “kulislere dalmacı”, “sağdan girmeci”, “soldan çıkmacı” her türlü gazetecilik yöntemini deneyerek...

Şu izlenimleri elde ettim:

*

- Melih Gökçek, dün bütün gün... “Yahu ne oluyor? Yoksa MHP’nin adayı mı olacaksın?” sorusunu sorma potansiyeli taşıyanların telefonlarını açmamış.

- Ama keyfi acayip yerindeymiş... MHP tarafından “aday” olarak düşünülmüş olmasını çok onurlandırıcıbuluyormuş... Ve işin keyfini çıkarıyormuş.

- “AK Parti ile MHP’nin ortak adayı olabilir miyim acaba?” sorusuna cevap aradığına dair söylentiler dolaşıyormuş ortada. Kendisi için en iyi formülün bu olacağından kimin kuşkusu olabilir ki?

- Melih Gökçek ne diyecek MHP’ye? Gerçekten de MHP’den aday olmayı kabul edebilir mi? Edindiğim bilgiyi açıklıyorum: Yüzde 80 hayır, yüzde 20 evet noktasındaymış. Yani kapıları tamamen kapalı değilmiş Gökçek’in...

- Ama “Hayır” diyecekse bile... Bunu çok zarif, çok nazik, çok şık bir şekilde yapmak istiyormuş Gökçek... MHP’yi kırmadan, incitmeden bir cevap vermenin peşindeymiş."

Editör: TE Bilişim