Elektrik borcu ödenmediği için kapatılan ve oyuncakların çürümeye terkedildiği ANKAPARK için eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 09.08.2020 ABB Meclis toplantısında konuşmaları ortaya çıktı.

650-750 MİLYON DOLAR YATIRIM GEREKİYOR

Melih Gökçek’in, “400 milyon dolara yaptım” dediği Ankapark’a ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, “Proje için 750 milyon dolar gerekiyor” dediği ortaya çıktı.

"ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ OLAĞAN TOPLANTISI

BİRLEŞİM: 92

09.08.2010 Pazartesi

BAŞKAN: Meclis Başkanı İ.Melih GÖKÇEK KATİPLER: Hüseyin GÜNAY - Mine Lök BEYAZ

BİRİNCİ OTURUM AÇILMA SAATI: 18.10

Burada ihaleyi yaparken kat karşılığı yapmayı, yapılacak olan TEMA Park'ın yani Disneyland'ın yapılması karşılığı oradaki –tabiri caizse- rantin Disneyland'ı yapacak olan firmaya verilmesini düşünüyoruz. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda da 650-750 milyon dolar civarında Disneyland'ın kendisi için bir yatırım gerekiyor. Biz de şartnamemize, bu yatırımı bu tarzda koymayı planlıyoruz. Bunun karşılığında konutlar, iş merkezlerinin tamamen ihaleyi yapan firmaya gitmesini istiyoruz.

Ayrıca, yine ihale şartnamesine, ciro üzerinden, yapılan Disneyland'dan en az 10 yıl süre ile belediyeye pay almak istiyoruz. İhalenin mahiyeti de böyle olacak. Hem çevrenizde bu işle ilgilenen arkadaşlarınız varsa onlara söyleyiniz, ben de burada konuyu, nasıl yapılacağının ana temasını burada Meclis üyesi arkadaşlara anlatmak istiyorum ki, çünkü Türkiye'nin, Ankara'nın bu alanda en büyük projesi olacak."

Editör: TE Bilişim