Karar 7 Şubat 2018 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı’nın E.2561776 sayılı öğretmeni olan Açıkkollu’nun göreve iade kararı yazısıyla ortaya çıktı. Gökhan öğretmeni meslekten ihraç eden okul müdürü ilgili yazıyı Açıkkollu'nun eşine tebliğ edildiği öğrenildi.

13 gün gözaltında tutulduğu halde ifadesi alınmayan, darp edildği iddia edilen, şeker ve panik atak rahatsızlıkları nedeniyle krizler geçirerek iki kez hastaneye kaldırılan Ümraniye Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin tarih öğretmeni Açıkkollu, İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde gördüğü muameleye dayanamayıp yaşamını yitirdiği ifade ediliyordu.

Gökhan Açıkkollu hainler mezarlığına gömülmek istenmiş, diyanete bağlı imamlar  cenaze namazını kıldırmak istememişti.

Şeker hastasıydı

Gökhan Açıkkollu gözaltı süresi boyunca  şeker ve panik atak rahatsızlıkları nedeniyle krizler geçirmiş, iki kez komaya girmiş ve hastaneye kaldırılmıştı. Her seferinde yeniden nezarethaneye götürülüp, ilaçlarını almasına da izin verilmiyordu.

Kalp krizi geçirdi

İddialara göre gözaltında kaldığı 13. gün nezarette kalmaya dayanamayan Gökhan öğretmenin kalbi durdu. Genç öğretmene ilk müdahaleyi yine gözaltında bulunan Adli Tıp Kurumu Başkanı ve doktorları yaptı. Ancak yaşama döndürülemedi.

Editör: TE Bilişim