Sabah namazının sonunda semaya kalkan ellerin gökten yağan Kahraman TÜRK askerlerini görüp, dualarının kabul olması nedeniyle hamd ü senalar ettikleri gün.

20 Temmuz 1974…

Vefalı TÜRK’ün kardeşlerini yalnız bırakmadığı, bir kez daha TÜRK’e kefen biçmeye kalkanın kendi sonunu hazırladığı gün.

20 Temmuz 1974…

Son Peygamberin ordusunun yiğit neferlerinin, dosta güven düşmana korku veren Mehmetçiklerin kurşunlarıyla TÜRK’ün Kıbrıs destanını yazdıkları gün…

Bitmez tükenmez bir zulm altındaydı Kıbrıs TÜRK leri. Vicdanlarını ve de insanlıklarını kaybetmiş Rum çeteleri eşikten beşiğe kadar gördükleri her TÜRK ü acımadan katlediyor, etrafa korku salarak adanın tek hakimi olmaya çalışıyorlardı.

Kıbrıs TÜRK ü damarlarında akan asil kanın gereğini yapıyor, Dr.Fazıl Küçük ve Küçük Dev adam Rauf Denktaş önderliğinde kurulan Türk Mukavemet Teşkilatına bağlı Mücahitler namus bildikleri topraklarını, bacılarının ırzlarını, evlatlarının hayatlarını kurtarmak için insanüstü bir çabayla mücadele ediyorlardı.

Kıbrıs’ta TÜRK lerin katledilmediği tek bir gün bile geçmiyordu.

Türkiye’nin uluslararası platformlardaki bütün uyarılarına kulak tıkayan Yunanistan, büyük hayali Enosis’i gerçekleştirbilmek için Papaz Makarios’un öncülüğündeki Rumları destekliyor, adada büyük trajediler yaşanmasına neden oluyordu.

Diplomatik yollarla çözüm alamayacağına kanaat getiren Türk Hükümeti, herkesle anladığı dilden konuşmaya karar verdi.

İş bir kez daha Mete Han’ın, Fatih Sultan Mehmet’in, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarına düşmüştü.

Karaoğlan’ın işaretiyle “Ayşe’nin tatile çıktığı” gün onlar yıldırım olup ta gökten yağdılar, fırtına olup ta sahilleri dövdüler, balyoz olup azgın Rumların kafasına indiler.

Kahraman Mehmetçik damarlarında akan asil kanın gereğini yapmış hainlere en ağır cezayı vererek adadaki zulmü sonlandırmıştı.

TÜRK, imzasını bir kez daha ona düşmanlık edenin alnına atmış, onda ömür boyu silinmeyecek bir iz bırakmıştı.

1922 de Atatürk’ün yüzme öğretmenliği yaptıklarının torunları bir kez daha İzmir Marşı eşliğinde arkalarına bile bakmadan kaçmışlardı.

Kıdemli Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu, Pilot Üsteğmen İlker Karter, Muharebe Subayı Necati Gürkaya, Er Temel Şimşir, Gazeteci Adem Yavuz ve diğerleri…

Kıbrıs’ta zulm gören TÜRK leri kurtarmak için düzenlenen Barış Harekatı esnasında şehadet şerbetini içen 498 TÜRK askeri, 70 Mücahit, 270 Kıbrıs Türk’ünden sadece bir kaçı.

Bugün kimilerinin ismi şehir hatları vapurlarında, kiminin caddelerde, okullarda, havaalanlarında yaşıyor…

Ruhları şad mekanları cennet olsun.

TÜRK le meselesi olan herkes te akıllı olsun…

Serkan Kapancı

Editör: TE Bilişim