Google'de her geçen gün daha artan iş bulma duası yeniden trend listesine girdi. Ekonomik krizin etkileri sonrasında ülkemizde artan işsizlik sayısı ilginç aramaları da beraberinde getirdi. İş bulma duası adı altında internette aranan mucize dua ve dua et iş bul adlı sayfalara da büyük rağbet olduğu gözlemlendi.

Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik krizin boyutları çok değişik bir duruma geldi. 2001 krizinden sonra 2002'de yüzde 10 barajını geçen işsizlik sayısı oranları son 10 yıl içerisinde daha da arttı. 2000'li yıllarda sadece kriz dönemlerinde yaşanan işsizlik şimdilerde olağan duruma gelmesine rağmen çok fazla medya haberlerine yansıtılmadı.

Google'da Dua Arama Patladı

TÜİK'den alınan son veriler ışığında işsizlik oranı son olarak yüzde 27'lerin üzerine kadar çıktı. Son olarak Kasım ayında bu rakam 1 milyon 160 bin oldu. Tabi ki bunlar sadece İŞKUR'un resmi rakamlarına yansıdı.

Google Dua

Diyanet'in kendi görevini yerine getirmesi gerekirken değişik hurafelerle çarpıklık yaraması sonrasında insanlarda iş bulma umudunu Google'da arama başladı. İşsizler son umut kapısı olarak Google'da iş bulma duası adı altında aramalara başladı. Google'da iş bulma duası adı altında gerçekleştirilen 1 milyon 500 bin arama sorgusu işin ne boyutlara kadar geldiğinin de bir göstergesi oldu. Mucize dua ve dua et iş bul adlı sayfalardaki videoların izlenme sayıları da içerisinde bulunduğumuz son durumun bir örneği haline geldi.

Editör: TE Bilişim