Türkiye’de AKP-Cemaat savaşı tüm hızıyla devam ederken, Amerika'da yaşayan Türkler de Fethullah Gülen'in Pensilvanya'daki çiftliğinin önünde büyük bir eylem yapmaya hazırlanıyor. 

ABD’nin dört bir tarafından Türkler’in katılacağı ve Expose adlı grup tarafından organize edilen eylem 28 Aralık Cumartesi günü gerçekleşecek. 

Odatv’nin edindiği bilgiye göre; eylem için hazırlanan mizansenlerle hem Cemaat’e hem de AKP iktidarına mesajlar verilecek. Buna göre; eylemciler hazırladıkları temsili tabutları Fethullah Gülen'in kapısına bırakıp, AKP ve Cemaat için temsili bir cenaze töreni düzenleyecekler. 

Aynı zamanda Gezi Direnişi’ni anlatan “Başlangıç” adlı film de Saylorsburg postanesinden Fethullah Gülen'e postalanacak. Eyleme ABD'de Gülen Cemaati aleyhindeki çalışmaları ile tanınan ABD’li yazar Dr. Paul Williams ve çok sayıda Amerikalı’nın da katılması bekleniyor.


“GÜLEN’İN AVUKATLARI EYALET POLİSİNİ ARADI” 

Öte yandan eylemi organize eden Expose grubunun iddiasına göre; eylem öncesi Fetullah Gülen'in avukatları eyalet polisini arayarak şikayette bulundu. 

Expose grubunun Odatv’ye yaptığı açıklamada; Gülen'in avukatlarının temsili cenaze töreni ve tabuta karşı çıktığı, ayrıca eylemcilerin araçlarından inmesini istemediği belirtildi.

Editör: TE Bilişim