Kilis Cumhuriyet Başsavcılığının 2016/3776 Esas No:2016 1751 başlattığı FETO/PDY soruşturma kapsamında göz altına alınan OSB Müdürü Mehmet Kanar çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kanar verdiği ifadesinde, KİADER Genel Sekreteri Hasan Ayaz'ın düzenlediği gezi ile Amerika'ya bir kez 2013 yılı mayıs ayında gittim. Bu geziye beni eski Kilis Valisi (şimdiki merkez valisi) Süleyman TAPSIZ davet etmişti.

CEP TELFONLARIMIZI GÜLEN'İN VİLLASINA SOKMADILAR ARAÇTA BIRAKTIRDILAR

Kanar, Benimle birlikte eski Kilis valisi Süleyman TAPSIZ, eski 7 Aralık üniversitesi rektörü İsmail GÜVENÇ, Abdulhadi TEPE ve Osman ÖNER'in Pensilvanya'ya gidebileceğini söyledi. İsimlerini verdiğim kişilerle Hasan AYAZ tarafından ayarlanan bir otomobil ile Pensilvanya'ya Fethullah Gülen ile görüşmeye gittik. Bulunduğu eve girmeden cep telefonlarımızı araçta bırakmamız istendi.

GÜLEN KİLİS'TEN GELEN KİŞİLER ÖZEL GÖRÜŞMEK İSTEMİŞ

KANAR, Bizi önce Türkiye'den gelen kişilerin de olduğu tahminen 30 - 40 kişilik bir odaya aldılar. Odaya Fethullah GÜLEN geldi, bazı kişiler kendisini tanıttı, bizimle birlikte gelenlerden Osman ÖNER ayağa kalkarak bizleri tek tek tanıttı. Burada 15 dk. kadar kaldıktan sonra tahminen 400 kişilik olan salona geçtik, salon dolu vaziyetteydi. Salona Fethullah Gülen geldi, dini sohbet verdi. Sohbet sonrası hatırlamadığım bir görevli gelerek Fethullah Gülen 'in Kilis' ten gelen kişilerle özel görüşmek istediğini bildirdi. Vakit akşam olduğu için namaz hazırlıkları yapıldı, akşam namazını İstanbul'dan geldiği söylenen tanımadığım bir kişi tarafından kıldırıldı. Namaz kılarken Fethullah Gülen arka saflarda bulunuyordu. Namaz bitiminde yemek yedik ve bahçeyi gezdikten sonra Kilis Heyeti olarak Fethullah Gülen'le görüşmek için bizi kabul ettiği ilk odaya gittik.

GÜLEN "ERDOĞAN'A SÖYELEYİN ESAD İLE ANLAŞSIN RUSYA VE İRANDAN UZAK DURSUN"

Odada bir kaç görevli dışında kimse yoktu, bu odaya Fethullah Gülen görevliler tarafından getirildi. Getiren görevlilerde de biz görüşürken odada kaldılar. Fethullah Gülen daha çok eski Kilis valisi şimdiki merkez valisi olan Süleyman TAPSIZ ile gündem ve Suriye hakkında konuştu. Bize "lütfen başbakan Recep Tayyip beye iletin, bu Suriye meselesi Türkiye'yi uçuruma götürür, Amerikan bütçesi bile buna dayanmaz, Esad'lı bir çözüme gidilsin, sonra ülkemize yazık olacak, İran'a çok yanaştık İran Osmanlı devletine yaptığı gibi bizi de arkamızdan vurur bunlara güvenilmez, Rusya ile de fazla samimi olmaya gerek yok onlara da güvenilmez " gibi konuları bize söyledi. Hatta bu düşüncelerini dün Bülent ARINÇ'ı kast ederek "Bu düşüncelerimi Bülent beye de ilettim" dedi. Görüşme bitiminde görevliler tarafından getirilen ve jelatin içinde bulunan 1 adet takke, 1 adet esans ve 1 adet de tespihin bulunduğu poşeti Fethullah Gülen kendi eli ile bize verdi. Bizde hediyeleri aldıktan sonra evden ayrıldık ve kaldığımız otele döndük" dedi.

Habererk/ Lokman HAPPANİ/KİLİS

Editör: TE Bilişim