“Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye” anlayışı ile kadınların ekonomik hayata katılmaları ve topluma katkı sağlamaları amacıyla kurulan ‘Güneşin Kadınları’ Kadın Kooperatifleri, kadınların ekonomik özgürlüklerine kavuşmalarının diğer sorunların çözülmesi için bir odak noktası olduğu düşüncesinin hayata geçirilmesidir. 

“Güneşin Kadınları Kadın Kooperatifleri’’, kadın emeğinin değerlendirilmesi ve kadın istihdamı konusunda önemli çalışmalar yapmaktadır. Bu proje ile Kadınların üretim yapabilmek için organize olmalarının ve küçük yatırımlarla ciddi katma değer elde etmelerinin öneminin öğretilmesi amaçlanmıştır. Bu projenin kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çocukların gelişimine de orta ve uzun vadede katkı sağlaması öngörülmektedir.

Geçtiğimiz 2 yılda sırasıyla Adana, Düzce, Nazilli, Bodrum, İzmir, Çanakkale, Muğla, Engelsiz Yaşam-Ankara, Elazığ, Edremit, Bursa, Antalya ,Evren kurulan 13 taneGüneşin Kadınları Kadın Kooperatifleri, kendilerinden sonra geleceklere örnek oluşturmuş .

“Güneşin Kadınları’’ Kadın Kooperatiflerinde gıda ürünleri satışı yanında eğitim, hizmet gibi alanlarda kadınlarımızın kendilerini geliştirmesi, tecrübelerini toplumla paylaşması için gereken ortamın oluşturulması önem verilmiştir. 

‘Güneşin Kadınları’’ Kadın Kooperatiflerinin tüm Türkiye’ye ulaşmasını sağlamak için, İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Sn. A. Sibel Yanıkömeroğlu’nun  Başkanlığnda , Kadın Güçlendirmesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sn.Şebnem Babababalım Yağcı ve ekibi ile’’ dijital ve sosyal medya eğitimleri’ düzenlemiş, kurumsal bir yapı ile online satış yapmalarına destek olmuştur. Şimdide kurulmuş olan bu kooperatiflerin güçlenmesi için çalışmalar yapılmaktadır.

Bu proje ekonomik özgürlüğünü kazanan kadınlara, hukuken sahip oldukları hakları bilmeleri ve onlara sahip çıkmaları konularında güç katacaktır. Kadının ekonomik özgürlüğünü elde etmesiyle ekonomik şiddet sona erecek, devamında cinsel, fiziksel ve psikolojik şiddete karşı da kadınlar direnç gösterip kendilerini daha kolay  savunacaktır. Bu şekilde güçlenen kadınların yetiştirdiği çocuklar mutlu, güvenli ve sağlıklı büyüyeceklerdir.

Görüldüğü gibi ‘Güneşin Kadınları’ Kadın Kooperatifi ekonomik güçlenmenin yanında orta ve uzun vadede farklı sosyal getirileri olacak bir proje olarak planlanmıştır.

“Güneşin Kadınları Kadın Kooperatifi’’ projesi kadınların güçlendikçe neleri başarabileceği konusunda en İYİ örnek olacaktır.

Editör: TE Bilişim