Yazar Avcıoğlu bu talebine, “ Gezi benzeri olayların yaşanması” ihtimalini ve CHP’nin “taraftarlarını tahrik eden söylemler kullanmasını” gerekçe gösterdi. 

Milat’ta yayımlanan “CHP’ye kapatma davası açılmalı” başlıklı yazıdan ilgili bölüm şöyle: 

(…) Mesela, CHP'nin başındaki adam çıktı ve 16 Nisanda yapılan referandumu tanımadıklarını ilan etti. Bununlada yetinmedi partisinin gurup toplantısında YSK Üyelerini koltuklarından indirmeklede tehdit etti.

Allah aşkına söyleyin, bu adam kendini ne zannediyor? Acaba bunların YSK Üyelerini koltuklarından indirecek kadar gizli güçleri mi var? Hani bu soruyu merak ettiğim için soruyorum. Çünkü, yasalarda YSK Üyelerini CHP koltuklarından indirir diye yazan bir madde yok.

Dostlar, işin beni korkutan tarafı, CHP sözcülerinin bu tür söylemlerle Gezi benzeri olayların yaşanmasına yol açmalarıdır. Eğer CHP sözcüleri böyle ortamı gerdiren söylemlere devam ederlerse, Gezi benzeri olayların yaşanması işten bile değildir. Buradan taraftarlarını tahrik eden söylemler nedeniyle CHP'ye bir kapatma davası açılmalıdır derim.

Allah korusun, Gezi benzeri olaylar yaşandığında da insanlarımızın nasıl zarar gördüğünü yaşayarak tecrübe ettik. Hiç kusura bakılmasın, bunun vebalide davayı açmayanların üzerine olacaktır. Bu konudaki son sözüm şudur: Ya CHP adam gibi muhalefet yapacaktır, yapmıyorsa da bedelini ödeyecektir. (…)

Editör: TE Bilişim