EVE GERİ GÖNDERDİLER

Ancak hastaneden herhangi bir geri dönüş olmadı. İki gün önce ambulansla hastaneye kaldırılan Gülüşen’in corona virüsü testi pozitif çıkmasına rağmen hastaneden geri evine gönderildi.

Bunun üzerine Gülüşken’in kızları Samira ve Leyla Gülüşken, sosyal medyadan Türkiye’ye seslendi. Samira Gülüşken, “Ülkemizden bize sahip çıkması adına yardım talep ediyoruz, ne yaparız nereye başvururuz bilmiyoruz. Lütfen sesimizi duyurmamıza yardımcı olun, babamın durumu çok kötü, bir an önce müdahale edilmeli” diyerek yardım çağrısında bulunurken, Leyla Gülüşken de babasının bulunduğu bir videoyu paylaştı.

BAKAN KOCA: SESİNİ DUYDUK, İSVEÇ'E GELİYORUZ

Bakan Koca, Twitter hesabından sosyal medyadan babası için yardım çağrısında bulunan Leyla Gülüşken'e müjdeli mesajı gönderdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsveç'in Malmö kentinde Kovid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek eve gönderilen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken'in kızı Leyla'ya seslenerek, "Ambulans uçağımız saat 06.00'da havalanıyor, İsveç'e geliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Fahrettin Koca, Emrullah Gülüşken’in kızı Leyla’ya hitaben, twitter hesabından şunları yazdı:

“Sevgili Leyla, sesini duyduk. Ambulans uçağımız saat 06.00’da havalanıyor, İsveç’e geliyoruz. Tüm Türkiye, böyle bir dönemde, uzakta olmanıza üzüldük. Baban için hastanemiz, hekimlerimiz hazır. Cumhurbaşkanımızın, bütün halkımızın geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Çok sevgiler.”

Öğle saatlerinde bir paylaşım daha yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu satırlar kaleme aldı:

“Bir kız evlat, COVID-19 hastası babası için hiçbirimizin unutamayacağı bir şey yaptı. Ülkemiz harekete geçti. Ambulans uçağımız sabah İsveç'ten hastamızı aldı. Birazdan Ankara'da olacak. (Sevgili Leyla, biz 25 bin hastamızı iyileştirdik. İnşallah Emrullah Bey de iyileşecek.)”

Güleşken’in kızı Leyla, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkür ederek, “Çok mutluyum babam ve ailem adına” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın yolladığı ambulans uçağa Emrullah Gülüşken ile birlikte ailesi de bindirildi. Gülüşken'i taşıyan ambulans uçak saat 13.40 civarında Ankara'ya iniş yaptı.

İsveç'te tedavi edilmeyen koronavirüslü Türk ambulans uçakla getirildi! Yeni görüntüler

Emrullah Gülüşken ve üç çocuğu, Ankara Şehir Hastanesine getirildi.

İsveç'te tedavi edilmeyen koronavirüslü Türk ambulans uçakla getirildi!

Editör: TE Bilişim