İstanbul'a gelen uçaktan indikten hemen sonra otobüs ile karantina merkezine götürüldüğü esnada polis tarafından otobüs içerisinde alınan ve kamuoyunda büyük tepkilere neden olan bu olayın akabinde Güzide Sofi'nin babası KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi büyük tepkilere neden oldu.

Paris'ten İstanbul'a gelen uçaktan indikten sonra karantina bölgesine götürülürken polisler tarafından otobüsten indirilen Güzide Sofi, toplum sağlığını hiçe saydığı gerekçesi ile tepkilerin odak noktası oldu. Sofi'nin babası KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi ise mağdur durumda kaldıklarını söyledi.

İstanbul'a gelen uçak sonrasında yolcular otobüslere bindirildikten hemen sonra karantina yurtlarına kadar taşındı. Ülkemize gelen yolcuları taşıyan otobüsün dün gece polisler tarafından durdurulması büyük tepkileri de beraberinde getirdi. Bu durum kamuoyunda büyük tepkilere neden olurken yolcunun KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi'nin kızı Güzide Sofi olduğu belirlendi.

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Sofi, kendilerini bu olayların içerisinde bulduklarından dolayı üzgün olduklarını ve asıl mağduriyeti kendilerinin yaşadığını söyledi. Kızının Fransa'da master yaptığını belirten Sofi, kızının gelen tepkilerden korktuğunu ve bir ayrıcalığında mümkün olmadığını dile getirdi.

Editör: TE Bilişim