Seçkin ve bir o kadarda renkli simaların katıldığı geleneksel iftara Ülkücü Hareketin tanınmış isimlerinin yanı sıra eski Ak Parti Milletvekili Selçuk Özdağ'ın yanı sıra Merkez Parti Genel başkanı Abdurrahim Karslı'da katıldı.
Katılımcılar arasında Habererk İmtiyaz Sahibi İsmail Türk, Genel Yayın Yönetmeni Neşe Egemen, Yayın Kurulu üyesi Ayşe Gökçen Güven, Ramazan Akgün, Oğuzhan Türk, Görkem Özdamar,yanı sıra Ak Parti Eski Milletvekili Ali Ayağ, Hüseyin Özcihan, Prof. Dr. Sezgin Çelik Habererk yazarlarından Burak Candaş, Selim Çoraklı, Hasan Basri Akşener, Av. Osman Beniz, Adem Taşkaya, Osman Tüfekçi, Seyit Ahmet Sılay,  ve çok sayıda davetli katıldı.

Ayrıca Anneler günü dolayısı ile Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba onur konuğu olarak iftar programında yer aldı.

Açılış konuşmasını Habererk Yayın Kurulu üyesi Ayşe Gökçen Güven'in yaptığı iftar programında Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından halk dansları topluluğu bir gösteri sundu.

Habererk Yayın Kurulu üyesi Ayşe Gökçen Güven yaptığı konuşmada "Sevdalar vardır, insanın içinde yaşattığı, sevdalar vardır, insan eşrefi mahlukat yapan, sevdalar vardır dünyaya meydan okuyan, sevdalar vardır her türlü zulmü, adaletsizliği kaldırmak için savaş veren, mücadele eden.
Sevdalar vardır, haksızlığı gördüğü an haklılığı savunan.
İşte bizim sevdamız, gönlümüze sığmayan bu kahpe düzeni değiştirmektir. Bizim sevdamız Türk milletinin elini azizi kılmaktır, bağlandığı esaret zincirini kırmaktır. Bizim sevdamız demokrasi ve insan haklarının temel alındığı bir düzene tekrar kavuşabilmektir. Bizim sevdamız Hakkın rızasına, Halk için çalışmak ulaşabilmektir.
Bizim sevdamız bizden sonraki nesillere "hoş bir seda bırakan" inandığı gibi yaşayan ve mücadele eden, sözleri yaşantısına denk, özü sözü bir olan gönül neferleri olabilmektir.
Bu sevdayı içinde yaşatan, gönlünü bu sevdaya bezemiş canlar, Habererk'in 11. iftar programına hoş geldiniz, sefalar getirdiniz"
dedi.

Habererk Yayın Kurulu üyesi Ayşe Gökçen Güven

Habererk Genel Yayın Yönetmeni Neşe Egemen ise konuşmasında "Değerli misafirler, kıymetli yol arkadaşlarım ; her yıl yapılan Habererk iftar programımızda bu yılda sizleri ağırlamaktan onur duyarız..
Gerek şehir içinin trafiğinden, gerek şehir dışından davetimize icabet etmek için yollara düşen siz değerli Habererk okuyucularına  yine ayrı ayrı teşekkür ederim.
Haberciliğin esası olarak cümlelerime "tarafsızlık" ilkesiyle başlamayı çok arzu ederdim.
Fakat ülke olarak, toplum olarak geçirdiğimiz süreci göz önünde bulundurursak ne yazık ki tarafsızlık sözcüğüyle vicdansızlık sözcüğünün  eş değer bir anlam ifade ettiğini görüyoruz..
Bu sebeptendir ki; Habererk’in hiç şüphesiz keskin bir tarafı var.
Çünkü Habererk ailesinin bir vicdanı var.
Habererk'in; bireyin ifade etme özgürlüğü yok sayılarak zindanlara atılan tutuklu gazetecilerden yana bir tarafı var..
Habererk'in; şimdiye kadar suikastlara kurban edilen onlarca gazeteciden, yine iki gün evvel evinin önünde yedi kişi tarafından alçakça pusuya düşürülüp, öldüresiye darp edilen Yavuz Selim Demirağ'dan yana bir tarafı var..
Habererk' in; yeterli delil ve gerekçe olmadan keyfi tutumlarla işinden, ekmeğinden, aşından edilen binlerce KHK'lı dan yana bir tarafı var..
Habererk'in; bu ülkenin ordusuna pilot olup hizmet etmek için daha çocuk yaşta  evinden, yuvasından ayrılıp harbiye lisesinde eğitim gören sonrada hunharca katledilen MURAT TEKİN den yana bir tarafı var.
Tek kurşun sıkmadan, bütün suçu İstanbul da askerlik yapmak olan er Burak Diner'den ve adını sayamadığım onlarca suçsuz, masum bu ülkenin öz evlatlarından yana bir tarafı var.
Habererk'in; kim tarafından yapılmaksızın istismar edilen bütün çocuklardan yana bir tarafı var..
Habererk'in; eğitim sistemine kurban verilen gençlerden, hayalleri çalınan genç kızlardan yana bir tarafı var.
Habererk’in; şiddete maruz kalan, yok sayılan, öldürülen kadınlardan yana bir tarafı var.
Habererk'in; dayatmacı ve baskıcı yönetimin mağdur ettiği kimselerden yana bir tarafı var.
Her şeyden önce Habererk'in bir misyonu var.
Toplumu, bireyi ilgilendiren bütün sıkıntılara, sorunlara duyarlılığı var..
Başından beri ifade etmiştik. Biz parti sözcülüğüne soyunmuş   parti gazeteciliği anlayışıyla hareket  etmeyeceğiz.
Biz ideoloji gözetmeksizin; her daim adaletten, hukuktan, demokrasiden yana tavır alacağız.
Biz her daim mazlumdan, garibandan, hakir görülenden, ötekileştirilenden kısacası haklıdan, Hak’tan yana bir tavır alacağız
Sözlerime Cemil Meriç'in cümleleriyle son vermek istiyorum.
“Bu memlekette sağcı-solcu, ilerici-gerici yoktur, bu memlekette dindar, dinsiz yoktur. Bu memlekette namuslu ve namussuzlar vardır. Siz namuslulardan  olun. Görecekseniz çok kalabalık olacaksınız"
dedi.

Habererk Genel Yayın Yönetmeni Neşe Egemen


Habererk İmtiyaz sahibi İsmail Türk ise konuşmasında şunları söyledi "Genç arkadaşlara Habererk yönetimini devrettik. Başarılılar mı, başarısızlar mı bunu siz kıymetli okurlarımız takdir edecek ama kendilerini geliştirerek Türk milliyetçilerinin de internet medya alanında varlığını sürdürme bakımından emek sarf ediyorlar hepsine teşekkür ediyorum. Habererk'in misyonu öncelikle, bundan 15 yıl önce kurduğumuzda internetten anlamayan biri olarak kurduk. Türk milliyetçilerinin sesi olsun, mazlumun sesi olsun, sol basının algısına muhatap ya da FETÖ'cülerin istediği gibi Türkiye'de algı oluşturup insanların aldatılmasına vesile olduğu dönemlerde biz Habererk'i kurduk. Habererk misyonu bu şekilde oluştu. 
Evet "haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" bize öğretilen bu fakat ondan öte yaşadıklarımız bize öğretmiştir ki önce insan olmak, güzel insan olmak, hak yemekten korkmak, adaletli olmak, önce çocuklara, gençlere, yetişkinlere, aşılamak gerekiyor bu duyguların olmadığı hangi kesim olursa olsun hangi taraf olursa olsun bir hayır gelmiyor.
 Ben bu gece bu iftar vesilesiyle vatansever Türk milliyetçilerinin yarınlarda birleşip hep birlikte Türk milletini ve Türkiye'yi yönetmesini arzu eden bir kardeşinizim.
Bu gece anneler günü bütün annelerimizin ellerinden öpüyoruz. Şehit Anneleri Vakfı Başkanı Pakize anamız burada, onun şahsında bütün annelerin ellerinden öpüyorum."
dedi

Habererk İmtiyaz sahibi İsmail Türk ve Şehit Anneleri Vakfı Başkanı Paki Akbaba'nın konuşması

Şehit Anneleri Vakfı Başkanı Paki Akbaba ise yaptığı konuşmada "Bu kadar millet benim arkamda olduğu sürece, Türk annesi korkusuz olur, Yiğit olur, evlat verir ama ayakta durur, gençlere örnek olur, tıpkı Nene Hatun gibi Karafatma gibi Şerife ana gibi.

Biz ne yapıyoruz ki onları düşününce, onları da rahmetle anıyorum. Burada yine Türk kadınlarına iş düşüyor, herkes köşesine çekilip, bize iftira atar, bizi içeri atar, ıslanmışın sudan peki var mı arkadaşlar.
 Ne güne duruyoruz biz onlar bizden korksun zaten korkuyorlar. Hiç korkmayalım, bu vatan için şehit verdik, şehitlerimizi de rahmetle anıyorum. 

Her gün şehit geliyor, ülkücüler ne diyordu biliyor musunuz arkamda dağ gibi duruyorlardı "şehitler ölmez vatan bölünmez" onu da yasak ettiler, "Ne Mutlu Türküm Diyene" demeyi de yasak ettiler, TC'yi de yasak ettiler, artık niye duruyoruz niye siniyorsunuz, niye korkuyoruz.

Kurt özgür olur, kurta tasma takılmaz bunu iyi bilelim,
 Hepinizi öpüyorum, anneler gününüz kutlu olsun, sizlere uzun ömürler diliyorum, şehitlerimiz huzur içinde yatsın, 
Ne Mutlu Türk'üm Diyene"
 dedi.

Şehit Anneleri Vakfı Başkanı Paki Akbaba

Halk oyunları ekibinin gösterisi

İftar programından kareler (Tüm fotograflar için FOTO Galeri bölünü ziyaret ediniz

Editör: TE Bilişim