Türk basınının prestijli ödülleri arasına girmeyi başaran Basın Ödülleri Gecesi'nde, ulusal ve yerel medyanın başarılı temsilcileri ödüllendirildi. Habererk köşe yazarı ve Gaziantep SÖZ’ün Genel Yayın Yönetmeni M. Hanifi Kılıç, “köşe yazarı” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen ve bir otelde yapılan ödül törenine; Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti milletvekilleri Nejat Koçer, Ahmet Uzer, Derya Bakbak, CHP milletvekilleri Bayram Yılmazkaya, İrfan Kaplan, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileri ile gazeteciler katıldı.

Törende konuşan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, “Bulunduğumuz coğrafyadan kaynaklı yanı başımızda bir Suriye gerçeği var. Birçok meslektaşımız canı pahasına sınırdaki gelişmeleri tüm dünyaya aktardı ve aktarmaya devam ediyor” dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gelişen teknolojiye dikkat çekerek, “Artık iletişim teknolojisinin zirve yaptığı bir dönemdeyiz. Teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki ellerimizdeki her bir cep telefonu birer fotoğraf makinesi ve birer kamera olmuş durumda. İnternet haberciliği ve sosyal medya yazılı basın ile birlikte daha da çeşitlenmiş durumda. Bu teknolojiyi iyi kullanmamız şeffaf toplum düzenine gidebilmemiz için benim gördüğüm en önemli şey beşeri sermaye işini ehline vermek gerekiyor” diye konuştu.
Gaziantep Valisi Davut Gül ise ödül alan tüm basın mensuplarını tebrik ederek, basının kentteki önemli gelişmeleri Türkiye’ye duyurduklarını ve kentte olumlu gelişmelerin daha çok olduğunu söyledi. Vali Gül, Gaziantep’in her alanda geliştiğini belirterek, bu gelişmeleri duyurmada yardımcı olan basın camiasına teşekkür etti.

"BİR ZAMANLAR GAZETECİYDİK" KÖŞE YAZISINA ÖDÜL

Konuşmalardan, ardından 2019 yılı ödülleri açıklandı. Haber, fotoğraf, köşe yazısı, röportaj, sayfa düzeni, televizyon ve radyo programı kategorilerinde düzenlenen yarışmada Habererk köşe yazarı ve Gaziantep SÖZ’ün Genel Yayın Yönetmeni M. Hanifi Kılıç, “köşe yazarı” kategorisinde “Bir zamanlar gazeteciydik” başlıklı yazısı nedeniyle ödüle layık görüldü.

Kılıç, ödülünü GGC Başkanı İbrahim Ay ve STAR Haber Genel Yayın Koordinatörü Zafer Balkan'dan aldı.

Ödül törenin ardından sahne alan Coşkun Sabah, davetlilere sevilen parçalarını seslendirdi.

Editör: TE Bilişim