İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ise bir video yayınlayarak paylaşımda bulundu. Paylaşımında  "Bugün 17.15 te, canlı yayin yapan yandaş kanalın muhabiri " 30 dakikadır buradayım, hiç metrobüs gelmedi" diye yalan haber yaptı. Biz de kameralardan, yayın anının 30 dakika gerisinden izleyerek kac otobus geçti saydik, görüntünün sonunda kanalının aracını da göreceksiniz" dedi.

HABERTÜRK’TEN AÇIKLAMA 

Habertürk televizyonu “Montajlanmış görüntü ve paylaşımlara ilişkin açıklama...” başlığı ile haberin tamamını yayınlayarak bir açıklama yayınladı. 
Açıklamada “Dün Habertürk TV yayınında muhabirimiz sokağa çıkma kısıtlaması ve İETT hizmetini anlatırken bir ifadesi kesilip kullanılarak sosyal medyada paylaşılmış ve sanki “metrobüslerin çalışmadığını”  söylediği yönünde algı yaratılmıştır.  Sosyal medyada bir cümle montajlanarak Habertürk markası yaralanmaya çalışılmaktadır. Üstelik bu paylaşımları yapanların bir bölümü haberin tamamını görünce özür dileyerek paylaşımlarını silmişlerdir. İzleyicilerimizi doğru bilgilendirmek için kaydının tamamını yayınlıyor,  bu tür manita manipülatif gelişmelerin Habertürk TV'nin Objektif ve özgürlükçü yayın politikasına zarar veremeyeceğini hatırlatmak istiyoruz.” denildi.

İBB İYİ PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ İBRAHİM ÖZKAN PAYLAŞIMINI SİLDİ

Sabah saatlerinde Habererk olarak yayınladığımız haberde de belirttiğimiz gibi İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan bu paylaşımı sildi. Dün gece 22:45’te yayında olan paylaşım bugün sabah 10:00’da silinmişti.

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'dan açıklama

Yeniçağ'a konuşan İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ise, montaj gibi bir durumun kesinlikle olmadığını, HaberTürk yetkililerinin kendisini arayarak İBB'yi hedef almak gibi bir maksatlarının olmadığını, muhabirin dil sürçmesi yaşadığını söylediklerini ifade etti.

Yayınlanan videoda iddia edilen "Özür dilendi" iddiasını da yalanlayan Özkan, şöyle konuştu:

"HaberTürk yetkilileri beni arayarak haberle ilgili durumu izah ettiler. Muhabirlerinin dil sürçmesi yaşadığını, durumun montajla çarpıtıldığını ve İBB'yi hedef almak gibi bir maksadın olmadığını beyan ettiler.

Ben de kendilerine görüntülerde bir montaj olmadığını, belirtilen aralıklarda 20 adet metrobüs geçtiğini söyledim.

İyi niyetlerine de güvenerek, muhabir arkadaşı da zor durumda bırakmamak için 2 saatte 1.5 milyon gösterim alan paylaşımımı sildim."

Editör: TE Bilişim