30 büyükşehir ve Zonguldak'ta korona virüs salgını tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı devam ederken, HaberTürk skandal bir habere imza attı.

İstanbul'da ulaşımın nabzını ölçmek için metrobüs durağına giden HaberTürk muhabiri Öznur Karslı Çetiner, haber bültenine bağlanarak "Yarım saattir buradayız ve buradan tek bir metrobüs geçmedi" şeklinde haber servis etti.

İBB, MOBESE KAYITLARIYLA YALANLADI

Bu haber üzerine harekete geçen İBB, muhabirin canlı yayında yaptığı açıklamanın saati 17:15'i esas alarak 16:45 ile 17:15 arasındaki MOBESE kayıtlarını yayınladı.

Kamera kayıtlarında muhabirin "Yarım saattir metrobüs geçmiyor" dediği zaman aralığında 20 tane metrobüs geçtiği görüldü.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün 17.15 te, canlı yayin yapan yandaş kanalın muhabiri " 30 dakikadır buradayım, hiç metrobüs gelmedi" diye yalan haber yaptı. Biz de kameralardan, yayın anının 30 dakika gerisinden izleyerek kac otobus geçti saydik, görüntünün sonunda kanalının aracını da göreceksiniz"

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın daha sonra bu paylaşımı sildiği görüldü.

Diğer yandan görüntülerin sonunda Habertürk'ün yayın aracı da gözüktü.

Editör: TE Bilişim